Imprimă această pagină
Joi, 06 Februarie 2014 08:42

Suntem codași la reciclarea DEEE-urilor

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Uniunea Europeană a considerat că România trebuie în primul rând să îndeplinească condițiile de reciclare a DEEE-urilor. Abia apoi poate să se alinieze alături de alte state europene și să atingă o rată de reciclare de până la 85% din totalul deșeurilor produse.

Conform Directivei 2012/19/UE, începând din 2016 statele membre vor fi obligate să colecteze 45% din echipamentele electrice și electronice vândute în fiecare țară în parte. Din 2019, obiectivul de colectare va crește până la 65% din echipamentele electrice și electronice vândute sau, ca măsură alternativă, până la 85% din DEEE-urile produse. România este o excepție de la această regulă, alături de alte nouă state membre. Astfel, acestea vor avea o țintă intermediară de 40% pe care vor trebui să o atingă până în 2019.

Cititi articolul integral in Revista Infomediu Europa pe care o puteti cumpara de la reprezentantele Inmedio si Relay. De asemenea, daca doriti, va puteti abona la revista aici.

România nu este în stare să țină pasul cu statele europene în ceea ce privește rata de reciclare a DEEE-urilor. Astfel, țara noastră reprezintă o excepție în cadrul noii directive a UE în ceea ce privește DEEE-urile, directivă care trebuie transpusă în legislația națională până la 14 februarie 2014.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46