• 1
  • 2
  • 3
Miercuri, 05 Februarie 2014 09:45

Bio România: 40 de producători români, la cel mai mare târg internațional de agricultură ecologică

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

"Ministerul Agriculturii și Asociația Operatorilor din Agricultura Ecologică — Bio România sunt și în acest an, la fel ca în 2013, organizatorii acestui eveniment, unde ne dorim să aducem cât mai multe produse procesate. În 2014, 40 de producători români vor fi prezenți la cel mai mare târg de produse ecologice din lume, nu numai cu cereale sau semințe oleaginoase, ceaiuri, plante aromatice, fructe de pădure, ciuperci și mirodenii ci și cu dulcețuri, produse lactate, miere și produse apicole, cosmetice, produse de morărit și panificație și vinuri. Sperăm să intrăm pe piața mondială a produselor bio procesate", a declarat pentru Agerpres președintele Bio-România, Marian Cioceanu.

Acesta a precizat că anul 2013 a fost un an agricol bun și pentru fermierii din agricultura ecologică, cu producții mai mari, dar care au luat calea exporturilor.

"2013 a fost un an agricol bun și pentru fermierii din agricultura ecologică, cu producții mai mari, dar care au mers cu precădere la export. Cu toate acestea, și consumul intern de produse bio a crescut datorită parteneriatului încheiat cu retailer-ul Carrefour, prin care membrii asociației Bio România au reușit să-și promoveze peste 70 de produse bio în toate hypermarketurile Carrefour din țară. În numai cele 3-4 luni de la semnarea parteneriatului au fost înregistrate vânzări de peste 700.000 de lei. În această perioadă suntem în negocieri și cu ceilalți mari retaileri prezenți pe piața românească pentru încheierea unor a astfel de parteneriate", a spus Cioceanu.

Pentru 2014, asociația își propune să obțină reducerea TVA la alimentele bio, precum și susținerea financiară de care are nevoie agricultura ecologică, conform noilor reglementări din Politica Agricolă Comună și PNDR 2014-2020.

Biofach este cel mai mare târg de agricultură și de produse organice din lume, la care vor fi expuse, în perioada 12-15 februarie 2014, produse alimentare și comerciale ecologice din peste 130 de state și vor fi organizate conferințe și evenimente conexe târgului. Una dintre conferințe are ca temă " Strategia Dunării — oportunitate majoră pentru agricultura ecologică în Europa Centrală și de Est".

Conform datelor MADR, România avea în 2010 în jur de 3.000 de operatori în agricultura ecologică, iar la finele anului 2012 numărul acestora a atins 26.000 de operatori. Suprafețele ocupate cu agricultura ecologică ajung la aproape un milion de hectare, însă nu este nici pe pe departe atins potențialul maxim.

România va promova și în acest an produsele obținute din agricultura ecologică în cadrul celui mai mare târg de profil din lume, BioFach Nurnberg 2014, unde 40 de producători vor expune pe o suprafață de 400 de metri pătrați tot ceea ce pot oferi pieței mondiale din domeniu.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: