• 1
  • 2
  • 3
Joi, 30 Ianuarie 2014 12:18

Investiție de 4 milioane euro în fabrica de reciclare a sticlei

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Investiția celor de la Green Group, situată în fosta platformă industrială Danubiana, este una dintre cele mai importante din domeniul reciclării.

GreenGlass este singura fabrică din România şi din Europa de Est cu instalaţii de sortare de ultimă generaţie ce poate produce granule de sticlă de puritate de 99,99%, granulele astfel rezultate fiind folosite în procesul industrial de fabricare a sticlelor noi. După cum spuneam, GreenGlass Recycling are o capacitate totală de procesare a 110.000 de tone de deșeuri din sticlă anual.

”Cantitatea monitorizată de sticlă pusă anual pe piaţa din România sub forma ambalajelor este de aproximativ 200.000 de tone, la care se adaugă o cantitate nemonitorizată de peste 300.000 de tone de sticlă plată folosită în construcţii, dar şi cantităţi importante de sticlă provenită din industria auto. Vorbim de un material din ce în ce mai folosit în diverse industrii, dar care a rămas pe ultimul loc în ceea ce priveşte reciclarea, deşi avem obiective stricte de gestionare a acestui tip de deşeu”, a declarat Damov.

Cititi articolul integral in Revista Infomediu Europa pe care o puteti cumpara de la reprezentantele Inmedio si Relay. De asemenea, daca doriti, va puteti abona la revista aici.

Unul dintre cei mai importanți jucători din domeniul reciclării, Green Group a investit 4 milioane de euro într-o fabrică de reciclare a sticlei la Popești-Leordeni. GreenGlass Recycling, cea mai modernă fabrică de reciclare a deşeurilor tip sticlă din Europa de Est, are o capacitate de peste 110.000 de tone de sticlă. Potrivit lui Constantin Damov, co-fondator GreenGlass Recycling, fabrica poate procesa, în numai șapte zile, toate deşeurile de sticlă din Capitală.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: