• 1
  • 2
  • 3
  • 4
Duminică, 26 Ianuarie 2014 21:56

Prima colonizare a planetei Marte - cât costă și cine vor fi primii oameni pe planeta roșie

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aceasta include lansarea unui satelit și a unei capsule care va coborî pe planeta roșie. Capsula va fi asemănătoare cu cea creată de NASA în 2007, denumită Phoenix, și va costa 250.000 de dolari, iar satelitul circa 60.000 de dolari și va fi lansat în timpul aceluiași zbor inaugural.

Din totalul celor înscriși vor fi aleși 40 de voluntari care, până în 2015, vor fi incluși într-un program de antrenament intensiv pentru a învăța tehnicile de supraviețuire pe planeta roșie și cum să reziste la perioadele îndelungate de izolare. Cei mai mulți aplicanți sunt din Statele Unite, China și India. Înainte de a transporta oameni, realizatorii proiectului vor testa capsula de opt ori. De asemenea, compania speră că, la finalul anului 2016, va reuși să trimită pe Marte primul modul cu provizii. Toate proviziile și echipamentele necesare echipei să viețuiască pe planeta roșie vor trebui să ajungă acolo până în 2021.

Proiectul a fost înfiinţat în 2010 de inginerul Bas Lansdorp și costă 4 miliarde de dolari, mult mai mult decât misiunea Curiosity pentru care NASA a plătit 1,8 miliarde de dolari și care a constat în trimiterea pe Marte a celui mai avansat robot spațial. Compania doreşte să îşi recupereze banii investiți prin vânzarea drepturilor de televizare a misiunii spaţiale.

Cititi articolul integral in Revista Infomediu Europa pe care o puteti cumpara de la reprezentantele Inmedio si Relay. De asemenea, daca doriti, va puteti abona la revista aici.

Peste 200.000 de voluntari s-au înscris până în momentul de față la primul zbor privat pe Marte. Călătoria este organizată de Mars One, o companie olandeză non-profit. Misiunea va fi lansată în ianuarie 2018, cu doi ani mai târziu decât era programată inițial.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: