• 1
  • 2
  • 3
  • 4
Joi, 23 Ianuarie 2014 14:03

De la lună până la... bec! Cum s-ar putea construi o uriașă centrală energetică

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Conform proiectului, instalaţia va alimenta cu energie solară numeroase staţii de primire din întreaga lume. Energia obținută în acest mod va fi transportată pe Pământ cu ajutorul unor transmisii cu laser sau microunde. Proiectul, numit „Luna Ring”, aparține unei companii de arhitectură şi inginerie din Japonia, Shimizu. Deoarece nu există condiţii meteo şi nici întuneric pe Lună pentru a limita producţia de electricitate, realizatorii proiectului susțin că se pot obține aproximativ 13.000 de terawaţi. Aceasta este o cantitate uriaşă de energie având în vedere faptul că, în SUA, sunt produși aproximativ 4.100 de terawaţi anual.

Reprezentanții companiei Shimizu susțin că punerea în practică a acestui proiect ar reprezenta un pas enorm pentru omenire deoarece poate rezolva problema energiei și, mai mult decât atât, permite utilizarea nelimitată a energiei curate. Compania își propune demararea construcțiilor în 2035. Instalația va fi construită cu ajutorul roboţilor care vor desfășura diverse activități pe suprafața lunii, iar oamenii vor ocupa doar funcţii de supraveghere. „Conceptul «Luna Ring» va transforma visele în realitate cu ajutorul unor idei ingenioase, combinate cu tehnologii spaţiale avansate”, a declarat un reprezentant al firmei. Acesta nu este singurul proiect SF al companiei Shimizu.

Cititi articolul integral in Revista Infomediu Europa pe care o puteti cumpara de la reprezentantele Inmedio si Relay. De asemenea, daca doriti, va puteti abona la revista aici.

Luna ar putea deveni o uriașă centrală energetică! Cel puțin asta speră un grup de japonezi care a realizat un proiect ce presupune construcția unui brâu de panouri solare, lat de 400 de km și lung de aproximativ 11.000 de km, în jurul lunii.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: