Imprimă această pagină
Marți, 21 Ianuarie 2014 15:05

11,5 milioane euro pentru riscurile din Dunăre

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un amplu proiect, derulat de către Garda Națională de Mediu, finanțat în mare parte din banii Fondului European de Dezvoltare Regională, va fi implementat în zona Dunării. Mai precis, cele 11,5 milioane de euro sunt destinate managementului comun al riscului în zona transfrontalieră a Dunării.

Proiectul, intitulat „Managementul Comun al Riscului în Zona de Frontieră a Dunării”, a fost lansat în 2011, finalizarea lui fiind iunie 2014. Practic, durata de implementare a proiectului este de 36 de luni de la data semnării contractului de finanţare, bugetul total fiind de 11.508.928 euro, din care 2,65 milioane de euro sunt alocați de către GNM. Ioan Bordianu, managerul de proiect din cadrul GNM, susține că până la ora actuală au fost cheltuiți doar 1,7 milioane de euro pe achiziţii, conferinţe de informare şi broşuri sau calendare. Pentru 2014 sunt prevăzute alte achiziţii, dar şi şapte activităţi ecologice programate în primăvara anului viitor. Proiectul comun dintre România şi Bulgaria are ca obiectiv general îmbunătăţirea pregătirii pentru intervenţie, prevenire eficientă, monitorizare şi atenuarea efectelor dezastrelor şi consecinţelor lor, în lupta pentru combaterea poluării şi a factorilor de mediu în zona eligibilă.

Cititi articolul integral in Revista Infomediu Europa pe care o puteti cumpara de la reprezentantele Inmedio si Relay. De asemenea, daca doriti, va puteti abona la revista aici.

Garda Națională de Mediu (GNM) investește în proiectul Managementul riscului în zona transfrontalieră a Dunării peste 11,5 milioane de euro.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46