• 1
  • 2
  • 3
Marți, 21 Ianuarie 2014 10:15

Taxa la groapă, din 2017

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Scriam într-unul dintre numerele noastre trecute despre importanța taxei de cunoscută ea, suprataxa. Tot atunci, trăgeam un semnal de alarmă asupra faptului că majoritatea societăților implicate în sectorul salubrizării depozitează deșeurile la gropile de gunoi din cauza faptului că, la acest moment, depozitarea este singura variantă viabilă din punct de vedere economic. Ce înseamnă asta? Costuri mici din partea societăților pentru depozitare, dar profituri imense. Asta nu o spunem noi, ci chiar voci din rândul salubrizatorilor, potrivit cărora suntem printre puținele state europene care nu a introdus în legislație suprataxa. În august 2013 a fost dată o ordonanță în acest sens, însă, încă de atunci, se vorbea de o amânare de cel puțin doi ani. Altfel, interesele anumitor salubrizatori ar fi fost deranjate.

Concret, societățile de salubritate ar fi trebuit să investească într-o altă infrastructură, cum ar fi instalații de sortare, utilaje etc. Acum însă, reciclarea nu rentează atât timp cât depozitarea nu este taxată. Abia când va fi legiferată suprataxa, va renta reciclarea pentru salubrizator.

Cititi articolul integral in Revista Infomediu Europa pe care o puteti cumpara de la reprezentantele Inmedio si Relay. De asemenea, daca doriti, va puteti abona la revista aici.

20 din 27 de state ale Uniunii Europene au o taxă de depozitare la groapa de gunoi, în scopul susținerii reciclării deșeurilor. România a decis să amâne suprataxa, chiar dacă cea mai mare parte dintre salubrizatori susțin că aceasta ar putea fi motorul reciclării.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: