• Ned 2020 Web
Luni, 20 Ianuarie 2014 17:46

Masacru incredibil în numele tradiţiei: Sute de delfini sunt torturaţi în Japonia, după care sunt ucişi

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Oraşul Taiji, din provincia Wakayama, din Japonia, a devenit cunoscut pentru vânătoarea de delfini, care are loc în fiecare an din septembrie până în aprilie, după ce documentarul "The Cove", care tratează subiectul, a primit premiul Oscar în 2010.

Într-o înregistrare publicată de CNN se pot observa mai mulţi delfini, separaţi de plase de pescuit, care încearcă să se elibereze şi să se întoarcă la grupurile lor. Grupul Sea Shepherd Conservation Society spune că unii dintre ei sângerau şi că nu au mâncat nimic în ultimele 72 de ore. În timp ce o parte vor fi vânduţi către grădini zoologice şi delfinarii, restul animalelor vor fi sacrificate în cursul zilei de mâine, spun activiştii, şi vândute către magazine şi restaurante, pentru consum.

În timp ce această practică este condamnată de cele mai multe ţări occidentale, japonezii spun că pentru ei vânătoarea este o tradiţie locală, care nu e cu nimic diferită de sacrificarea vitelor sau a porcilor. Localnicii vânează delfini şi balene încă de la începutul secolului al XVII-lea, iar Taiji a devenit un centru important pentru vânătoarea de balene din 1675.

 Când întâlnesc un grup de delfini, pescarii japonezi introduc o bară metalică în apă pe care o lovesc cu un ciocan. Speriaţi, delfinii se începărtează de sursa zgomotului, fiind astfel conduşi către un golf, care este apoi blocat cu plase de pescuit. Animalele sunt lăsate peste noapte să se calmeze, după care pescarii se întorc, aleg şi separă exemplarele potrivite pentru vânzare, în timp ce restul sunt ucise, pe rând. Până de curând, metoda folosită era tăierea cu un cuţit în zona gâtului, delfinii sângerând până la moarte.

De cele mai multe ori, apa mării se colorează în roşu, din cauza cantităţii mare de sânge. Recent însă, guvernul japonez a interzis această practică, obligând pescarii să folosească un cui metalic, care este introdus în zona cervicală, moartea survenind în câteva secunde.

Kazutaka Sangen, primarul din localitate, apără această practică spunând că "sunt mulţi pescari în comunitate, care îşi exercită dreptul de a pescui şi de a vâna animale marine". El spune că "localnicii trebuie protejaţi de criticile care li se aduc" şi că organizaţiile ecologic se folosesc de munca lor pentru a atrage şi pentru a strânge fonduri. Prefectura Wakayama permite vânarea unui anumit număr de delfini anual, 2026 în acest an, cifră care cuprinde şi marsuinii.

Caroline Kennedy, ambasadorul Statelor Unite în Japonia şi-a exprimat nemulţumirea faţă de aceasta practică. "Sunt îngrijorată de tratamentul inuman aplicat delfinilor. Guvernul Statelor Unite nu ar permite aşa ceva", a publicat Kennedy pe Twitter. Mass-media japoneze nu au tratat vânătoarea delfinilor, dar comentariul ambasadorului american a fost dezbătut, generând reacţii vehemente pe reţelele sociale. Un utilizator a comentat: "[Ambasadorul] spune că delfinii sunt trataţi inuman. Atunci bombele atomice, Agentul Orange sau bombele care cad asupra civililor din Orientul Mijlociu, cum sunt?", în timp ce altul a spus "[...] e o tradiţie culturală. Mă întreb dacă e tocmai potrivit ca un ambasador să vorbească despre asta".

Pescarii japonezi din Taiji au prins peste 200 de delfini pe care îi vor vinde grădinilor zoologice şi delfinariilor, sau îi vor sacrifica, spre nemulţumirea grupurilor de activişti ecologişti.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: