Imprimă această pagină
Luni, 20 Ianuarie 2014 08:37

Lista roșie a anului 2013 - Specii pe cale de dispariție

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vulturul marțial

Vulturul marțial (Polemaetus bellicosus) trăiește în Africa, la sud de Sahara, și este considerat unul dintre cei mai mari vulturi din lume. Are lungimea corpului de 78-86 de cm, greutatea de 3-6 kg și deschiderea aripilor de 1,8-2,2 m. Vulturii din această specie sunt pe cale de dispariție din cauza faptului că fermierii din zonă îi împușcă sau îi otrăvesc pentru a nu mai vâna păsările de casă.

Broasca țestoasă lăută

Broasca țestoasă lăută (Dermochelys coriacea) este cea mai mare dintre toate speciile de broaște țestoase rămasă în viață. Numărul de exemplare s-a redus drastic în apele Oceanului Pacific. Din fericire, situația este mult mai bună în apele Oceanului Atlantic datorită protecției plajelor unde acestea își depun ouăle.


Albatrosul cu sprâncene negre

Această specie de albatros (Diomedea melanophris) a fost inclusă pe lista roșie deoarece populația a început să scadă drastic. Pescarii au ucis un număr mare de exemplare în fiecare an din cauză că păsările încercau să smulgă momeala din zonele în care aceștia pescuiau. Specia poate fi întâlnită pe insulele din sudul oceanelor Atlantic, Pacific și Indian.

Albatrosul cu picioare negre

Pe lista speciilor vulnerabile este inclus și Albatrosul cu picioare negre (Phoebastria nigripes). Această pasăre poate fi întâlnită în nordul Oceanului Pacific, mai exact în insulele Hawaii. Principalele cauze ale scăderii numărului de exemplare sunt obiectele din plastic pe care păsările le găsesc pe malul apei și le înghit, precum și erupțiile vulcanice de pe insula Torishima.Ciocănitoarea cu moț roșu

Această specie (Picoides borealis) trăiește în sud-estul și nordul SUA. Numărul de exemplare a scăzut drastic din cauza tăierii necontrolate a pădurilor de pin.Cititi articolul integral in Revista Infomediu Europa pe care o puteti cumpara de la reprezentantele Inmedio si Relay. De asemenea, daca doriti, va puteti abona la revista aici.

Aproape 20.000 de specii de plante și animale de pe Glob sunt pe cale de dispariție, conform Centrului pentru Diversitate Biologică. Alte câteva mii de specii ajung în pragul dispariției în fiecare an înainte ca biologii să le poată identifica. Specialiștii susțin că, dacă tendințele continuă, în doar câteva decenii vom fi martori ai unui eveniment de extincție în masă.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46