• Webbanner Ecomondo
  • Ned 2020 Web
Duminică, 19 Ianuarie 2014 11:03

Toţi producătorii de magiun de prune vor fi obligaţi să verifice marfa cu ajutorul refractometrului

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Prevederile sunt cuprinse într-un proiect de ordin comun al miniştrilor Agriculturii şi Sănătăţii.

Refractometrul poate fi folosit pentru determinarea compoziţiei unui amestec, iar cele mai ieftine aparate costă între 200 şi 400 de lei.

Magiunul de prune este definit în proiectul de act normativ drept o pastă groasă, omogenă, obţinută prin fierberea prunelor proaspete după îndepărtarea părţilor necomestibile, fără adaos de zahăr/zaharuri sau de produse alimentare ce conţin monozaharide sau dizaharide utilizate pentru proprietăţile lor îndulcitoare.

La fabricarea magiunului pot fi utilizate, potrivit ministerelor Agriculturii şi Sănătăţii, nuci, seminţe de oleaginoase, cum ar fi seminţe de floarea-soarelui, seminţe de dovleac, seminţe de susan sau seminţe de pin, alune de pădure, caju, castane, fistic, migdale, nuci Brazilia, nuci Macadamia sau nuci Pecan.

Materia primă pentru fabricarea magiunului de prune o reprezintă exclusiv prunele proaspete, respectiv toate soiurile care se pretează fabricării acestui produs.

Magiunul de prune din comerţ, inclusiv cel din pieţe, va trebui să aibă un conţinut de substanţă uscată solubilă mai mare de 55%, determinată cu ajutorul refractometrului - un aparat de măsurare a indicelui de refracţie al substanţelor.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: