• Ned 2020 Web
Duminică, 19 Ianuarie 2014 10:14

Comisia Europeană intervine în problema explorării și exploatării gazelor de șist

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Anunțul a fost făcut de purtătoarea de cuvânt a Comisiei, Pia Ahrenkilde-Hansen. "Scopul este a furniza principii minime comune menite să sprijine statele membre care vor să execute activități de explorare și producție prin fracturare hidraulică de volum mare, asigurându-ne în același timp că climatul și mediul sunt ocrotite, că resursele sunt folosite eficient și că publicul este pe deplin informat asupra acestei practici.

În recomandare vor fi incluse ținte privind maximizarea beneficiilor economice și a celor legate de securitatea energetică, dar și privind minimizarea riscurile de mediu pentru extracția de combustibili fosili neconvenționali", a spus, potrivit Agerpres, purtătoarea de cuvânt în cadrul briefingului CE.

Potrivit anunțului, această recomandare va ajuta statele membre ale UE să clarifice riscurile de mediu la care se expun și să transmită informațiile necesare cetățenilor, în timp ce asigură un mediu propice pentru investitori.

Comisia Europeană va adopta săptămâna viitoare, miercuri, o recomandare care va reglementa exploatarea și explorarea gazelor de șist. Recomandarea se va axa în mare parte pe fracturarea hidraulică de volum mare.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: