• 1
  • 2
  • 3
  • 4
Vineri, 17 Ianuarie 2014 21:05

Beijingul acoperit, din nou, de un smog dens: mai multe autostrăzi au fost închise

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vizibilitatea pe raza metropolei chineze nu depășește câteva sute de metri. Au fost închise mai multe autostrăzi care leagă Beijingul de orașele vecine. Nici clădirile-turn nu se mai văd la Beijing, a relatat un rezident local, adăugând că abia a putut să ajungă la pasarela de unde schimbă linia de metrou în fiecare dimineață.

Autoritățile le-au recomandat locuitorilor să poarte măști de protecție, iar persoanele în vârstă și copiii să nu iasă din casă. Se așteaptă ca smogul să persiste până vineri dimineață. Smogul s-a instalat miercuri după-amiază și nivelul de poluare a continuat să crească în timpul nopții, potrivit Departamentului municipal de Protecție a Mediului.

Concentrația de particule fine (PM 2,5) a atins 500 de unități, în condițiile în care o limita admisă este de 25 micrograme de particule pe metru cub.

Potrivit Ambasadei SUA la Beijing, ce realizează propriile măsurători privind poluarea aerului, acest indice a atins miercuri dimineață nivelul de 671 de micrograme pe metru cub pentru o perioadă scurtă de timp.

Un smog dens a acoperit capitala chineză în dimineața zilei de joi, au anunțat autoritățile locale, care au ridicat nivelul de alertă în caz de poluare la culoarea 'galbenă', al doilea cel mai ridicat nivel din patru ale codului de vreme rea în China, relatează Xinhua și Ria Novosti.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: