• 1
  • 2
  • 3
  • 4
Vineri, 17 Ianuarie 2014 20:33

EcoAtitudine şi-a premiat micii ecologiști

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Campania s-a desfăşurat în perioada 23 septembrie - 6 decembrie 2013 în Slatina, Piteşti, Ploieşti, Buzău, Focşani, Tulcea, Bucureşti - Sectoarele 3, 4, 5 şi judeţul Ilfov, implicând un număr aproximativ de 100.000 de elevi şi cadre didactice. Proiectul este organizat de INFOMEDIU EUROPA & PARTENER'S prin revista InfoMediu Europa, sub patronajul Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice, în parteneriat cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului şi Garda Națională de Mediu. În 2013, campaniei EcoAtitudine i s-a alăturat Asociația Iris Terra Green şi iniţiativa „Plantăm fapte bune în România”.

EcoAtitudine îşi propune să dezvolte spiritul eco al tinerei generaţii, prin intermediul unei ore de ecologie interactive, prin concursuri de colectare selectivă şi alte activităţi educative şi de conştientizare a importanţei protejării mediului.

„Ora de ecologie”, oferită copiilor, a venit în 2013 cu un nou format. De această dată la întâlnirea cu elevii a venit „Mr.Eco”, un actor magician de la Teatrul de Magie „Andrei Teaşcă” din Bucureşti, personaj care le-a prezentat micilor ecologiști o lecție de mediu şi ecologie sub forma unui spectacol de artă şi magie – ”Eco Magic ART”. Toți beneficiarii spectacolului, elevi şi profesori, reprezentanți ai administrației locale şi ai partenerilor, au apreciat prestația inedită şi au primit această nouă lecție cu entuziasm şi bucurie. „Mr.Eco” le-a arătat că trebuie să conştientizeze responsabilitatea, să se implice cu dragoste şi mai ales cu ATITUDINE ECO. De asemenea, le-a explicat că deşeurile trebuie puse pe categorii pentru a fi reciclate. Elevii au aflat și cât de importantă este apa pentru noi, astfel încât nu trebuie să o risipim, cât de importanți sunt copacii şi, de asemenea, cât de important e să-i protejăm. Micii ecologiști s-au arătat extrem de interesați și despre cum stau lucrurile cu energia electrică. Pe lângă informaţii oferite în acest mod interactiv, concursurile lansate în cadrul proiectului le-au stimulat copiilor creativitatea şi spiritul de echipă. Astfel, la festivitatea de premiere, care a avut loc pe 6 decembrie 2013 la Centrul de conferinţe Auditorium Pallady din Bucureşti, au fost răsplătite performanțele elevilor în concursul de colectare selectivă a deşeurilor „Reciclarea EcoAtitudine”, dar şi cele individuale ale celor care au găsit cea mai bună imagine a „Mascotei EcoAtitudine”.

Și din rândurile profesorilor au fost desemnați câștigătorii la categoria „Agent EcoAtitudine”, în urma activității de coordonare a elevilor implicați în această campanie. Cea mai mare bucurie a celor aproape 400 de elevi prezenţi la festivitatea de premiere a fost să-l revadă pe „Mr.Eco” şi să-şi facă poze alături de el, drept amintire, încă dinainte de începerea festivităţii. Apoi, au aşteptat cu toţii, cu nerăbdare, să vadă cine sunt câştigătorii. Cel mai mare suspans a fost la concursul Mascota EcoAtitudine, toată sala amuţind înainte de revelarea câştigătorului.

Premiile EcoAtitudine 2013

Concursul de colectare de deşeuri (hârtie & carton, plastic & PET, sticlă & aluminiu) –
3 premii pentru şcolile din fiecare oraş, pe baza cantităților colectate, raportate la numărul de elevi aferenți:
Locul I - tablă magnetică Smart
Locul II - panou portabil de baschet
Locul III - ecran de proiecţie

Locul I - minim 750 kg de deșeuri/şcoală:

Şcoala Gimnazială „Mircea Sântimbreanu” - Sector 5 Bucureşti Şcoala Gimnazială „Eugen Ionescu” - Slatina

Şcoala Gimnazială „Matei Basarab” - Piteşti

Şcoala Gimnazială Nr. 3 - Focşani

Şcoala Gimnazială „Ion Creangă” - Buzău

Şcoala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” - Ploieşti

Şcoala Gimnazială „Grigore Antipa” - Tulcea

Locul II - minim 550 kg de deșeuri/şcoală:

Scoala Gimnazială „Cezar Bolliac” nr. 70- Sector 3 Bucureşti

Şcoala Gimnazială „Vlaicu Vodă” - Slatina

Şcoala Gimnazială „Marin Preda”- Piteşti

Şcoala Gimnazială Nr. 7 - Focşani

Şcoala Gimnazială Nr. 7 - Buzău

Şcoala Gimnazială „Sfântul Vasile” - Ploieşti

Şcoala Gimnazială Nr. 12 – Tulcea

Locul III - minim 400 kg de deşeuri/şcoală:

Şcoala Gimnazială Nr. 1 Balotești - Ilfov

Şcoala CNV. „Nicolae Titulescu” - Slatina

Şcoala Gimnazială „Tudor Vladimirescu” - Piteşti

Şcoala Gimnazială „Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu” - Buzău

Şcoala Gimnazială „Rareş Vodă” - Ploieşti

Şcoala Gimnazială „Constantin Găvenea”- Tulcea

Elevii şi cadrele didactice implicate în campania EcoAtitudine 2013 au reuşit să colecteze selectiv peste 100.000 de kg de deşeuri (hârtie, carton, plastic, pet, sticlă şi DEEE-uri).

Concursul "Mascota EcoAtitudine" – Elevii care au participat la concursul lansat în cadrul acestui eveniment s-au întrecut în realizarea unei mascote „eco”, la libera alegere. La finalul concursului a fost aleasă cea mai bună creație, reprezentativă pentru campania noastră și răsplătită cu un premiu constând într-un NOTEBOOK. Mascota câştigătoare a fost creaţia artistică realizată de Grapan Oana de la Şcoala Gimnazială Prof. Ion Vişoiu, Chitila. Mascota va însoți echipa EcoAtitudine la toate activitățile de anul viitor.

Concursul „Agentul EcoAtitudine” (individual) - în cadrul acestei categorii au fost premiați profesorii coordonatori, pentru performanțele obținute în cadrul proiectului, cu câte o imprimantă color.

Iată profesorii coordonatori câştigători:

Silvia Marina Baciu, Şcoala Gimnazială Nr.7, Focşani, Vrancea

Valentina Stupineanu, Şcoala Gimnazială Nr.12, Tulcea, Tulcea

Daniela Oprea, Şcoala Gimnazială „Matei Basarab”, Piteşti, Argeş

Ioana Predescu, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Slatina, Olt

Monica Gheorghe, Şcoala Gimnazială „Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu”, Buzău

Luminița Marian, Şcoala Gimnazială „Sfântul Vasile”, Ploieşti, Prahova

Mirela Văduva, Școala Gimnazială Nr. 70 „Cezar Bolliac”, Sector 3, Bucureşti

Victoria Păduraru, Școala Gimnazială „Mircea Sântimbreanu”, Sector 5, Bucureşti

Anca Palamar, Școala Gimnazială „Profesor Ion Vişoiu”, Chitila, Ilfov

Pe lângă premiile oferite de organizatorii proiectului EcoAtitudine, în cadrul festivităţii de premiere, compania Romprest – operator de salubritate - partener în cadrul proiectului, a dorit să răsplătească eforturile depuse de două şcoli participante: Şcoala Gimnazială „Mircea Sântimbreanu” din sectorul 5 al Capitalei şi Şcoala Nr. 1 din comuna ilfoveană Dascălu. Astfel, pentru cantităţile de deşeuri colectate şi pentru colaborarea foarte bună avută cu profesorii coordonatori de acolo, Romprest a oferit câte o imprimantă multifuncţională fiecărei şcoli. Finalul evenimentului a fost unul pe măsură: după ce și-au ridicat premiile, micii ecologiști s-au îmbrâncit, la propriu, la o ultimă şedinţă foto pe anul 2013 cu „Mr. Eco”.

A doua etapă a campaniei EcoAtitudine din 2013 s-a încheiat în luna decembrie, culminând cu festivitatea de premiere a elevilor şi cadrelor didactice care s-au implicat în activităţile desfăşurate în cadrul proiectului.

Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: