• 1
  • 2
  • 3
Luni, 13 Ianuarie 2014 05:20

Lucia Varga: Vom începe un program de creare a unor perdele forestiere pe lângă autostrăzi și drumuri

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

'La nivel național sunt necesari 1.700 de kilometri de perdele forestiere de-a lungul drumurilor naționale și județene. În prima etapă a fost aprobat Programul național de realizare a perdelelor forestiere a autostrăzilor și drumurilor naționale pentru 870 de kilometri. Pentru acestea avem întocmite studiile de fezabilitate și avem fondurile necesare', a afirmat Lucia Varga. Sumele alocate pentru acest an se ridică la 30 de milioane de lei, urmând ca finanțările să continue pe parcursul derulării programului.

Ministrul a mai spus că programul va include în etapa a doua plantarea de perdele forestiere și de-a lungul drumurilor județene.

La rândul său, președintele Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Ioan Moloț, a declarat că programul este binevenit pentru autoritățile locale, în condițiile în care anual se cheltuiesc sume importante de bani pentru operațiunile de deszăpezire a drumurilor.

'Cu aceste perdele forestiere care se fac pe marginea drumurilor vom avea un ajutor enorm. Nu vom mai folosi atât de mulți bani la deszăpeziri', a spus președintele CJ Hunedoara. În ceea ce privește județul Hunedoara, primele drumuri pe lângă care vor fi plantate perdele forestiere sunt DN 7 și DN 68A.

Autostrăzile și drumurile naționale vor fi mărginite de perdele forestiere în baza unui program național ce va începe în primăvara acestui an și care prevede, într-o primă etapă, plantări de arbori pe o lungime de 870 de kilometri, a declarat sâmbătă, la Deva, ministrul delegat pentru Ape, Păduri și Piscicultură, Lucia Varga.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: