• Ned 2020 Web
Vineri, 03 Ianuarie 2014 23:11

Cum să mergi eco ... în Rai!

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Moda a avansat, creațiile avantgardiste au întrecut culmea modernismului (ca să nu spun paroxismului), însă rezultatul rămâne doar o problemă de gust. Pentru vizionara hainelor funebre, prietenoase cu mediul, "beculețul" eco s-a aprins și a explodat la fel de subit, în încercarea disperată de a-și conduce bunicul în Rai, așa cum se cere tradiția, cu hainele preferate. „Mi se pare oripilant să fii îngropat cu hainele în care respiri ultima oară. Știți cum e când te apuci să îmbraci un trup rigid, rece. Te chinui ceva până asamblezi toate piesele de rezistență. Vrei ca ținuta să fie impecabilă, pe gustul răposatului/ei, însă te împiedici de bariere de stil precum nasturi, fermoare, pantofi și alte accesorii mortuare, practic, fără nici o utilitate. Mi-am dat seama atunci că hainele pe care le purta bunicul meu în viață erau prost concepute pentru moarte. Iar țesăturile sintetice nu se descompun așa ușor. Corpul e un dar. Este asemeni unui sac plin de nutrienți, apă și proteine. Când trupul ajunge în pământ, hainele sunt ca și hârtia de ambalat", explică Internaldi. Ocaziile speciale și ritualurile cer costumații speciale; de exemplu, rochia de mireasă este o ținută care are nevoie de luni de zile până la deznodământ.

Așa trebuie să fie și în cazul plecării de lângă cei dragi. Artista a dorit să creeze un costum care, ca și trupul, să se reîntoarcă la propriu dar și simbolic, în pământ. Astfel, ea a conceput un set de haine și accesorii din fibre naturale (mătase brută, cânepă și bumba organic), cu note funebre, care sunt în simbioză perfectă cu „materialele" pământului.

Cititi articolul integral in Revista Infomediu Europa pe care o puteti cumpara de la reprezentantele Inmedio si Relay. De asemenea, daca doriti, va puteti abona la revista aici.

Este clar. Toate drumurile duc în Rai! Însă trebuie să-ți faci o intrare cu stil. Cel puțin așa sună motto-ul creatoarei australiene Pia Interlandi, ale cărei creații vestimentare pentru lumea de dincolo sunt biodegradabile.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: