• Brasov Web
  • Webbanner Saci
  • WebbannercubeS2
  • 1
Vineri, 03 Ianuarie 2014 23:01

SeaOrbiter, nava care va studia încălzirea globală

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În urmă cu ceva ani, existau zvonuri potrivit cărora o navă oceanografică futuristă, destinată explorării oceanelor lumii, este pe cale să-și facă o intrare grandioasă în lumea marină. Construcția era prezentată drept cel mai performant și ultim tip de laborator științific al oamenilor de știință, evident, pentru studierea oceanelor.

Iată că ideea nu a rămas la stadiu de proiect și nici un vehicul marin din cea mai recentă producție SF, ci există în realitate! Așadar, faceți cunoștință cu SeaOrbiter! Specialiștii au anunțat deja că lucrările vor fi demarate anul viitor. Construcția celei mai mari, complexe și sofisticate baze de cercetare marină, SeaOrbiter, va începe în luna mai a anului 2014. Două treimi din vasul înalt de 52 de metri vor sta scufundate în apă, pentru a da bazei flotabilitate și pentru a oferi cercetătorilor care vor popula SeaOrbiter o vedere directă asupra oceanelor, până la o adâncime maximă de 6.000 de metri. Între 18 și 22 de cercetători vor popula permanent SeaOrbiter, studiind ecosistemele oceanelor planetare. Ambarcațiunea franceză SeaOrbiter, cu o greutate de 1.000 de tone, este total ecologică: va fi propulsată de puterea vântului, a valurilor și de energia solară.

 Cititi articolul integral in Revista Infomediu Europa pe care o puteti cumpara de la reprezentantele Inmedio si Relay. De asemenea, daca doriti, va puteti abona la revista aici.

Experții au anunțat că vor începe construcția vehiculului marin în mai 2014, proiect estimat la 52,7 milioane de dolari.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Ne puteți urmări și pe:

    

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55