• Ned 2020 Web
Vineri, 03 Ianuarie 2014 22:58

Injecția cu dioxid de carbon

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De la dispozitive complicate, până la elaborarea unor practici uzuale, a existat și ideea prin care dioxidul de carbon ar putea fi “injectat” în scoarța terestră. Inițiativa pare o soluție eficientă și nu cere prețuri exorbitante pentru punerea ei în practică. Un grup de cercetători din SUA, de la Universitatea din Texas, Institutul de Geofizică, au corelat o serie de cutremure de mică intensitate cu zona în care au fost injectate gaze.

Zona analizată, Snyder, a fost supusă testelor între anii 2006 și 2011 și reprezintă o suprafață care se întinde pe trei câmpuri de petrol și gaze, de unde s-au extras combustibili încă din anii 1950. Injectarea câmpului cu gaze a început acum ceva timp, mai exact prin 1971, pentru a stimula producția de petrol, iar, dat fiind faptul că aceste injectări au avut loc de mult timp, Departamentul de Energie al SUA a cerut efectuarea de cercetări în zonă pentru a observa impactul acestor demersuri.

Cititi articolul integral in Revista Infomediu Europa pe care o puteti cumpara de la reprezentantele Inmedio si Relay. De asemenea, daca doriti, va puteti abona la revista aici.

Cercetătorii din întreaga lume au emis tot felul de ipoteze și soluții pentru a stopa - sau măcar a diminua - efectele încălzirii globale.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: