• Ned 2020 Web
Vineri, 03 Ianuarie 2014 22:53

Cele mai poluate zone din lume

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Astfel, în Ghana, 40.000 de oameni sunt expuși la poluarea cu plumb, mercur și cadmiu din cauza rampei de deșeuri electronice de la Agbogbloshie, la periferia capitalei Accra. Tot din Africa, în sumbrul clasament se regăsesc Nigeria, unde organizațiile denunță poluarea solului cu petrol în Delta Nigerului, și Zambia, cu reziduurile de plumb de la exploatările în prezent închise de la Kabwe. Pe lista neagră figurează și două situri din Indonezia. Astfel, peste 500.000 de persoane, iar indirect cinci milioane, sunt expuse la diferite produse chimice aruncate în fluviul Citarum, în apropierea capitalei Jakarta. Pe insula indoneziană Borneo, mercurul extras din minele de aur din provincia Kalimatan pune în pericol sănătatea a cel puțin 225.000 de oameni.

Alte 160.000 de persoane din Asia sunt victime ale poluării cu crom provocate de 270 de tăbăcării din Bangladesh, în special la Hazaribagh, în zona metropolitană a capitalei Dhaka. Rusia găzduiește de asemenea două situri incriminate de cele două organizații.

Cititi articolul integral in Revista Infomediu Europa pe care o puteti cumpara de la reprezentantele Inmedio si Relay. De asemenea, daca doriti, va puteti abona la revista aici.

Douǎ organizații pentru protecția mediului, Blacksmith Institute și Crucea Verde, un ONG cu sediul la Geneva, au publicat o listǎ cu cele mai poluate zece locuri de pe glob. Experții care au elaborat această listă menită să ajute autoritățile să combată fenomenele de poluare au trecut în revistă studii realizate în 49 de țări și au stabilit că cele mai poluate zece locuri din lume se află în opt țări, trei dintre ele din Africa.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: