• Ned 2020 Web
Vineri, 03 Ianuarie 2014 22:49

Antarctica a avut conifere

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Una dintre cele mai stringente întrebări ale cercetătorilor a fost aceea legată de tipul de copaci care formau pădurile antarctice preistorice. Astfel, o echipă de cercetători de la Universitatea din Kansas, echipă condusă de Prof. Dr. Patricia Ryberg, a analizat lemnul ș urmele fosilizate de frunze din solul Antarcticii. Un prim semn a fost că urmele fosile sugerau un veritabil covor de frunze, ca și cum acestea ar fi căzut toate odată, o dovadă certă că în Antarctica acelor vremuri existau păduri de foioase.

Apoi, cercetătorii au analizat inelele de creștere din interiorul copacilor fosilizați identificând modul în care copacii preistorici creșteau pe durata unui an, (lemnul timpuriu este produs atunci când arborele crește pe verticală și în exterior în timp ce lemnul târziu este produs în momentul în care creșterea intră într-o stare latentă, acesta stocând carbon în celulele sale). Este știut faptul că foioasele și coniferele au modele diferite de expunere a lemnului târziu și a celui tânăr, iar modelele fosilizate din Antarctica erau evident ale unor conifere.

Cititi articolul integral in Revista Infomediu Europa pe care o puteti cumpara de la reprezentantele Inmedio si Relay. De asemenea, daca doriti, va puteti abona la revista aici.

La sfârșitul Permianului și începutul Triasicului, acum circa 250 de milioane de ani, efectul de seră era cu mult mai puternic decât astăzi. Temperaturile erau mai ridicate și, ca urmare, până și Antarctica era acoperită de păduri. Însă modul în care arătau aceste păduri este unul cât se poate de bizar.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: