• 1
  • 2
  • 3
  • 4
Vineri, 03 Ianuarie 2014 22:42

UE va modifica autoutilitarele

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Una dintre modificări presupune eliminarea unghiurilor moarte în ceea ce privește vizibilitatea și creșterea rezistenței și protecției în caz de impact. Aceste modificări deschid calea pentru implementarea unor măsuri suplimentare privind eficientizarea consumului, cum ar fi forme mai aerodinamice ale cabinei, care vor aduce beneficii cetățenilor, transportatorilor, producătorilor și mediului.

”Aceste modificări sunt un semnal optimist că Parlamentul European ia siguranța participanților la trafic foarte în serios. Reproiectarea cabinelor de autoutilitare ar putea salva sute de vieți, în special în orașe, și nu ne putem baza pe producătorii de autovehicule că vor face aceste modificări în mod voluntar”, a declarat William Todts, ofițer de politici publice în cadrul Federației Transport și Mediu.

Autoutilitarele reprezintă doar 3% din flota de autovehicule din UE, dar sunt responsabile de 25% din emisiile din transportul rutier și sunt implicate în 15% din accidentele fatale, în urma cărora, anual, 4.000 de persoane își pierd viața în UE.

Cititi articolul integral in Revista Infomediu Europa pe care o puteti cumpara de la reprezentantele Inmedio si Relay. De asemenea, daca doriti, va puteti abona la revista aici.

Viitoarele autoutilitare europene ar putea avea un design modificat, care să le facă mai sigure și să conducă la salvarea vieților a sute de pietoni, bicicliști și șoferi din orașele europene, implicați în accidente rutiere. Europarlamentarul și raportorul Jörg Leichtfried a propus modificări în legislația UE ce impun modernizarea design-ului acestor vehicule, inclusiv autobuzelor de oraș, făcându-le mai sigure, mai curate și mai economice.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: