• 1
  • 2
  • 3
Joi, 02 Ianuarie 2014 16:47

Poluare pe Dunăre. Apele fluviului, contaminate cu produse petroliere

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pata de produse petroliere pe fluviul Dunărea, în apropierea Portului Comercial din Drobeta Turnu Severin, a fost depistată în 29 decembrie 2013, informează Realitatea.net. Iniţial, reprezentanţii Sistemului de Gospodărire a Apelor Române Mehedinţi (SGA) au intervenit cu materiale biodegradabile, dar, pentru că nu s-a putut stopa poluarea, în 30 decembrie, pe fluviu, în zona canalului deversor, la aproximativ doi metri de mal, a fost construit un baraj de aproximativ 40 de metri, format din saci cu produse biodegradabile care să diminueze pericolul ca produsul poluator să se extindă pe fluviu. Purtătorul de cuvânt al SGA Mehedinţi, Magda Someşan, a declarat, joi, că angajaţii unităţii au monitorizat în permanenţă zona poluată, iar ancheta desfăşurată a arătat că poluarea provine de la canalizarea platformei industriale din apropierea Portului Comercial Drobeta Turnu Severin.

"Acel canal colectează apele uzate de pe platforma mai multor unităţi industriale care deversează în el. Avem o poluare cu produse petroliere, noi acţionăm cu Spilsorb, a fost montat încă din data de 30 decembrie dimineaţa un baraj absorbant ca să nu se extindă pata de produse petroliere în fluviul Dunărea. Personalul nostru monitorizează şi acţionează în permanenţă ca să rămână cantonată pata de produs petrolier în barajul respectiv", a declarat Someşan. Pe lângă sancţiunea aplicată de Garda de Mediu, şi SGA Mehedinţi a aplicat o amendă de 35.000 lei firmei respective, aceasta urmând să suporte şi cheltuielile de intervenţie pentru limitarea efectelor poluării, până joi fiind consumate peste 800 de kilograme de material biodegradabil. Specialiştii susţin că, cel mai probabil, poluarea provine de la rezervoare nedezafectate la timp şi care se află pe platforma respectivă. În 24 decembrie 2013, o altă poluare cu produse petroliere s-a înregistrat pe fluviul Dunărea, în zona Portului Comercial din Drobeta Turnu Severin, în urma anchetei desfăşurate de comisarii Gărzii de Mediu societatea Cargil, care are un depozit de cereale în apropierea poltului, fiind amendată cu suma de 100.000 lei.

Anchetă la Drobeta Turnu Severin, după ce produse petroliere au ajuns în apele Dunării. De vină ar fi o firmă de prelucrare a metalelor din oraş, aceasta fiind amendată de garda de mediu cu 100.000 de lei.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: