• Webbanner Ecomondo
  • Ned 2020 Web
Miercuri, 01 Ianuarie 2014 14:34

E nevoie de o reorganizare a sistemului energetic?

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Participanții au dezbătut noile politici energetice ale României şi trendurile din acest sector, în contextul reevaluării strategiei ţării noastre. O nouă recombinare a sectorului energetic în scopul realizării unor companii care să activeze pe baza unui mix de resurse a fost principala temă discutată în cadrul forumului organizat de Adevărul Group.

Constantin Niţă, ministrul delegat pentru Energie, consideră că este necesară o reorganizare a sectorului energetic pe model britanic, cu un mix de resurse pe fiecare companie de stat. În schimb, Dan Gheorghiu, consilier pe probleme de energie al premierului Victor Ponta, a declarat că în acest moment nu se mai pot realiza companii bazate pe un mix de resurse.

„Părerea mea este că, după listările la bursă, acum nu se mai pot face aceste companii bazate pe mix de resurse, decât dacă facem legea holdingului. Dar pe legislaţia actuală nu se pot face“, a declarat Gheorghiu. În prezent, în România există producători de energie care utilizează o singură resursă pentru a genera electricitate. Astfel, Hidroelectrica utilizează apa, Nuclearelectrica – combustibil nuclear, Complexul Energetic Oltenia – lignit, Complexul Energetic Hunedoara − huilă. În 2009, fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, a derulat un proiect care avea ca scop divizarea Hidroelectrica şi unirea acesteia cu o serie de termocentrale.

Proiectul acesta a fost blocat în justiţie de către Fondul Proprietatea şi de sindicate. În 2007, fostul premier Călin Popescu Tăriceanu dorea realizarea unui gigant energetic naţional, format din Electrica, Hidroelectrica şi termocentralele Turceni şi Rovinari.

Cititi articolul integral in Revista Infomediu Europa pe care o puteti cumpara de la reprezentantele Inmedio si Relay. De asemenea, daca doriti, va puteti abona la revista aici.

Specialişti în domeniul energiei, oficialităţi de top, dar şi consultanţi, bancheri şi reprezentanţi ai pieţei de capital au dezbătut principalele tendinţe în sectorul energiilor curate, în sectoarele hidro şi nuclear, în cadrul forumului „România 2020: Politici sustenabile pentru energii curate hidro&nuclear”.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: