• Webbanner Ecomondo
  • Ned 2020 Web
Vineri, 20 Decembrie 2013 05:24

Peste o suta de mii de sălcii energetice plantate într-un cartier din Timişoara. Cat costă proiectul

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că Primăria a plantat aproximativ 110.000 de sălcii energetice în cartierul Ciarda Roşie, aflat la marginea oraşului.

Suprafaţa plantată este de opt hectare, iar investiţia se ridică la 67.000 de lei, bani din bugetul municipiului.

"Avem un nou spaţiu verde al Timişoarei, o nouă plantaţie a Timişoarei. Pe opt hectare de teren care nu poate fi folosit pentru dezvoltări urbane am plantat aproximativ 110.000 de sălcii energetice. Salcia energetică este o plantă care creşte foarte rapid, atinge înălţimi impresionante în timp scurt şi la suprafaţa de opt hectare pe care o avem poate asigura producerea a 240 de tone de biomasă pe an. Valoarea lucrărilor este de 67.000 de lei", a spus primarul Robu.

Edilul a adăugat că sălciile plantate în cartierul Ciarda Roşie din Timişoara vor fi folosite drept combustibil.

"Salcia este extrem de productivă şi, pe lângă avantajul că produce mult oxigen, ne oferă şi posibilitatea de a câştiga bani, utilizând-o în scopul producerii de energie, prin ardere. E o plantă mai specială. Sunt un soi de arbuşti, dar cresc foarte înalţi, pentru că arbuştii în mod normal cresc foarte puţin. Există o piaţă, deja, de valorificare a biomasei, şi până când vom ajunge să recoltăm această salcie vom reuşi să încheiem contracte“, a afirmat Robu.

Aproximativ 110.000 de sălcii energetice au fost plantate de Primăria Timişoara într-un cartier mărginaş al municipiului, pe o suprafaţă de opt hectare, valoarea lucrărilor ajungând la 67.000 de lei, iar salcia urmează să fie folosită drept combustibil.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: