• 1
  • 2
  • 3
Vineri, 20 Decembrie 2013 04:53

Europa, mai sălbatică decât acum jumătate de secol

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Analiza a fost realizată de niște specialiști și face parte dintr-un program al fundației Rewilding Europe, un concept european, lansat în 2010 în urma unei inițiative WWF Olanda, ARK Foundation și Wild Wonders of Europe. Are ca obiectiv principal crearea unui cadru favorabil reinstaurării valorilor naturale pe un continent unde acestea au dispărut în mare măsură din cauza unei dezvoltări economice accelerate și nesustenabile. Frans Schepers, directorul fundației Rewilding Europe, a spus că „oamenii au în general imaginea unei Europe care și-a pierdut natura și fauna sălbatică. Cred că restul lumii poate învăța din experiența ultimelor decenii cât de importantă este conservarea naturii. Dacă avem resurse, o strategie adecvată și dacă depunem toate eforturile necesare, o astfel de strategie de conservare chiar funcționează”. De-a lungul ultimelor secole, animalele din Europa au fost puternic amenințate de activitatea umană. Vânătoarea, pierderea habitatului și poluarea sunt doar câteva dintre cauzele scăderii populațiilor de animale sălbatice.

Din fericire, ultimul raport al cercetătorilor britanici arată că situația s-a îmbunătățit în ultimii ani.

 Cititi articolul integral in Revista Infomediu Europa pe care o puteti cumpara de la reprezentantele Inmedio si Relay. De asemenea, daca doriti, va puteti abona la revista aici.

Unele dintre speciile de animale emblematice ale Europei, aflate pe cale de dispariție, recuceresc bătrânul continent. Conform unui raport publicat recent, populațiile anumitor specii, cum ar fi urșii, lupii, râșii și vulturii, au crescut în ultimele câteva decenii. Cercetătorii susțin că măsurile de protecție luate până acum și oamenii care au părăsit zonele rurale sunt principalii factori care au ajutat animalele sălbatice.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: