• 1
  • 2
  • 3
Marți, 17 Decembrie 2013 19:48

Zimbrăria “Neagra”, cea mai mare din ţară, ar putea fi inclusă într-un fond de vânătoare

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Măsura a fost anunţată chiar de conducerea Direcţiei Silvice Dâmboviţa, care în acest moment încearcă alături de ICAS Braşov şi Facultatea de Silvicultură din Braşov, să obţină aprobările pentru a cuprinde Zimbrăria “Neagra” în fondul de Vânătoare Bucşani, scrie Adevarul.

Măsura a fost gândită după ce s-a stabilit că există un număr prea mare de exemplare, raportat la suprafaţa ţarcului. În momentul de faţă, Zimbrăria “Neagra” dispune 50 de zimbri, în condiţiile în care are o suprafaţaă de 40 de hectare, care ar fi suficientă pentru 30 de exemplare.

„În acest mod, Zimbrăria Neagra, subunitate unde cheltuim trei miliarde de lei anual, va deveni rentabilă. Toţi banii pe care îi vom câştiga din activităţile de vânătoare vor fi investiţi pentru modernizare. Vrem ca rezervaţia de zimbri din localitatea dâmboviţeană Bucşani să îndeplinească condiţiile de ţarc, precum ţarcul de mistreţi de la Bolovani. Sperăm ca proiectul pe care l-am iniţiat cu ICAS Braşov şi Facultatea de Sivicultură să dea rezultate”, a declarat Costel Preda, directorul Direcţiei Silvice Dâmboviţa.

Chiar dacă zimbrul aflat în regim deschis şi semi deschis este protejat de lege, la Bucşani, impunătoarele animale ar putea fi vânate pentru a rentabiliza Zimbrăria “Neagra”.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: