• Webbanner Ecomondo
  • Ned 2020 Web
Luni, 16 Decembrie 2013 22:20

Canaraua Fetii sau legenda din strabuni cu drama fecioarelor prinse de turci

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Accesul se face din partea de nord a rezervaţiei Canaraua Fetii, mergând pe drumul naţional DN3 Constanţa – Ostrov. Aria protejată este încântătoare atât prin biodiversitatea destul de variată, cât şi prin formele de relief sculptate de timp spre încântarea privitorilor. Dar dincolo de acestea, acel element de „unic” al zonei este dat de legendele, poveştile şi întâmplările care înconjoară locul într-un aer mistic. Legenda spune că în acest loc, românii din zonă îşi ascundeau fetele în grotele de la Canara, de frica turcilor. Povestea spune că turcii au descoperit până la urmă ascunzătorile şi mai multe fete s-au aruncat de pe stânci, plătindu-şi cu viaţa onoarea pe care şi-au păstrat-o nepătată. De atunci, locului i se spune Canaraua Fetii. Numele a fost preluat apoi de întreaga vale. Ceea ce nu ştiau sătenii era că, la Canaraua Fetii, în trecut, fusese o mănăstire, aceasta funcționând între secolul al IV-lea până în al VI-lea şi din secolul IX-lea până în al X-lea. Arheologii au găsit un întreg complex rupestru, asemănător celui de cretă de la Basarabi. O biserică de numai câţiva metri, sus, aproape de culmea stâncii, un culoar paralel cu altarul şi, la baza stâncii, urmele altei biserici, semirupestre.

 Cititi articolul integral in Revista Infomediu Europa pe care o puteti cumpara de la reprezentantele Inmedio si Relay. De asemenea, daca doriti, va puteti abona la revista aici.

La aproximativ 100 km de Constanţa, lângă oraşul constănțean Băneasa, există o zonă protejată din Dobrogea care duce cu gândul la munte şi, cu siguranţă, celor care vor ajunge aici li se va deschide apetitul pentru drumeții prin mijlocul naturii.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: