Imprimă această pagină
Luni, 16 Decembrie 2013 21:55

Brazii naturali, alegerea ideală de Crăciun

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De foarte multe ori auzim în mass-media că, dacă vrem să protejăm natura de sărbători, trebuie să cumpărăm cei mai ecologici brazi – cei artificiali, din plastic. Acest lucru este pur şi simplu greşit. Brazii artificiali obişnuiţi (din plastic) sunt realizaţi de regulă din PVC, care este un material plastic obţinut din petrol (resursă epuizabilă şi poluatoare).

În timpul producerii acestor brazi, se emană în aer substanţe chimice, chiar toxice (cum ar fi dioxina). Fabricarea lor presupune un consum de energie, iar producerea energiei poluează. China este cel mai mare producător de brazi artificiali, realizând peste 80% din volumul de pomi artificiali exportaţi la nivel mondial. Transportul lor în toată lumea poluează, fie pe cale rutieră, aeriană sau maritimă. În cazul unor accidente, brazii artificiali iau foc mai uşor şi ard mai repede, degajând mai mult fum şi mai multă căldură decât brazii naturali. Deşi au o durată de viaţă mare, după 5-7 ani ajung totuşi să fie aruncaţi. Aceştia se reciclează greu sau nu pot fi reciclaţi, şi nu sunt făcuţi din materiale biodegradabile. Deci vor ajunge de cele mai multe ori la groapa de gunoi şi vor presista zeci de ani sau vor ajunge în incineratoare şi vor polua prin arderea plasticului care generează o cantitate mare de fum şi gaze toxice cancerigene.

 Cititi articolul integral in Revista Infomediu Europa pe care o puteti cumpara de la reprezentantele Inmedio si Relay. De asemenea, daca doriti, va puteti abona la revista aici.

Alegerea bradului de Crăciun depinde de mai multe caracteristici: miros, aspect, preţ, rezistenţă în timp, efort depus pentru amenajare, tradiţie etc. Din punct de vedere ecologic, însă, ne interesează ca sărbătorile de iarnă să aibă un impact negativ cât mai mic asupra mediului.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46