• 1
  • 2
  • 3
  • 4
Joi, 12 Decembrie 2013 22:14

România poate rămâne fără păduri, în 10-20 de ani,dacă se continuă tăierile ilegale şi exploatările în ritmul actual

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

'În maximum 10 - 20 de ani, pădurile din România vor ajunge către epuizare, dacă continuăm acest mod iraţional de exploatare', a spus Varga, care a precizat că pe lângă cele 14 milioane de metri cubi de lemn, care se recoltează legal, anual, din pădure, o cantitate de peste un milion de metri cubi de masă lemnoasă este exploatată ilegal.

Ministrul a arătat că, din cele 6,5 milioane de hectare de pădure existente în România, peste 600.000 de hectare de pădure sunt afectate de tăieri ilegale.

Varga a precizat că o bună infrastructură, care să permită un mai bun acces şi control în păduri, ar ameliora această situaţie.

'Nu este necesară o limitare a tăierilor legale. Este necesară o accesibilizare la masa lemnoasă, o infrastructură corespunzătoare', a arătat Varga.

Ministrul consideră că exploatarea necontrolată, masivă, a lemnului şi fără un control adecvat, poate afecta grav sectorul forestier.

'Nu exclud cazurile de lobby', în neaprobarea anumitor elemente ale noului Cod Silvic, a spus Lucia Varga, referindu-se la marile societăţi străine prezente în sectorul forestier din România.

'Asistăm la o tendinţă de formare a unui monopol şi pentru care Consiliul Concurenţei ar trebui să se sesizeze', consideră ministrul Varga.

România poate rămâne fără păduri, în maximum 10 - 20 de ani, dacă se continuă tăierile ilegale şi exploatările în ritmul actual, a avertizat, joi, ministrul delegat pentru Păduri, Lucia Varga.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: