Imprimă această pagină
Luni, 09 Decembrie 2013 04:54

Protest la Universitate faţă de exploatarea gazelor de şist. Trei manifestanţi au fost duşi la Poliţie

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În timpul manifestaţiei, trei dintre protestatari au încercat să forţeze cordonul de jandarmi, fiind scoşi din grup şi duşi la Poliţie pentru identificare.

"Trei persoane au încercat să forţeze cordonul de jandarmi de la Universitate, motiv pentru care au fost extrase din grup şi duse la Secţia 3 de Poliţie din Capitală, pentru identificare şi luarea măsurilor legale care se impun în prezenta situaţie", a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache.

Alte două persoane din rândul protestatarilor au fost duse la spital pentru investigaţii medicale, după ce au spus că au dureri la picioare.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti, Daniel Vasile, a declarat pentru MEDIAFAX că, prin serviciul de urgenţă 112, în zona fântânii de la Universitate au fost solicitate două ambulanţe SMURD, pentru a acorda îngrijiri medicale unor persoane din grupul protestatarilor.

Una dintre persoane a fost transportată la Spitalul de Urgenţă Floreasca, iar cealaltă a fost dusă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, a precizat Daniel Vasile.

Din 1 septembrie până în 17 noiembrie, în fiecare duminică au avut loc proteste în Piaţa Universităţii din Capitală ale opozanţilor proiectului minier de la Roşia Montană. Manifestanţii au mers în marş pe mai multe străzi din Capitală, au protestat la sediul Guvernului, al Parlamentului, la Cotroceni, Televiziunea Română şi Direcţia Naţională Anticorupţie.

Aproximativ doua sute de persoane au protestat, duminică, în zona fântânii de la Universitate, pentru a cere oprirea explorării gazelor de şist şi pentru a-i susţine pe protestatarii de la Pungeşti.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46