• Webbanner Ecomondo
  • Ned 2020 Web
Miercuri, 27 Noiembrie 2013 21:14

Grupul ECO SUD deschide un nou centru de management integrat al deşeurilor în Giurgiu

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Astfel, la mijlocul lunii acesteia, grupul a semnat contractul de delegare a gestiunii privind activitățile de exploatare a Centrului de Management Integrat al Deșeurilor Giurgiu. Depozitul ecologic de deșeuri, realizat pe o suprafață de aproape 17 hectare, va dispune de o stație de sortare și o stație de compostare a deșeurilor biodegradabile, dar și de instalații auxiliare.

Concret, la acest depozit se vor sorta, composta, depozita și trata deșeurile nepericuloase solide urbane din tot județul Giurgiu, la cele mai înalte standarde de calitate aplicate de Grupul Eco Sud comparativ cu standardele aplicate la nivelul depozitelor ecologice ale Comunităţii Europene. ”În calitate de operator al Centrului de Management Integrat al Deșeurilor în judeţul Giurgiu, ne propunem să punem în practică capacitatea tehnică şi managerială pentru a oferi o soluţie pe termen lung pentru managementul deşeurilor solide în judeţ, să asigurăm un mediu sănătos ce va contribui la o dezvoltare durabilă a tuturor localităţilor din Giurgiu şi nu în ultimul rând, să contribuim la consolidarea unor sisteme performante, de reciclare, de compostare şi de tratare a deşeurilor”, se-arată în comunicatul Eco Sud.

 Din 2001, grupul Eco Sud este unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii în domeniul deşeurilor nepericuloase solide urbane şi industriale asimilabile din România, care întruneşte toate criteriile de acceptare stabilite prin autorizaţiile integrate de mediu pe care le deţine. După o evaluare meticuloasă a activității grupului, Steffano Veggi, un reputat specialist la nivel european, profesor în ingineria mediului la Facultatea din Siena, Italia, a susținut că Eco Sud este o companie de prim rang în Europa de Est ale cărei standarde de operare sunt la cel mai înalt nivel calitativ

Grupul Eco Sud va inaugura, la Frătești, Giurgiu, un nou depozit ecologic de deșeuri. Investiția este parte din proiectul „Sistemul integrat de management al deşeurilor solide în Judeţul Giurgiu”, iniţiat de Consiliul Judeţean Giurgiu şi finanţat prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu, Axa Prioritară 2, „Dezvoltarea sistemelor de management integrat al deşeurilor şi reabilitarea siturilor contaminate istoric”.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: