• 1
  • 2
  • 3
Marți, 26 Noiembrie 2013 21:20

Dioxidul de carbon, o nouă sursă de energie

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un grup de cercetători olandezi s-a gândit cum ar fi dacă acest gaz ar putea fi valorificat pentru a aduce beneficii atât omului, cât și mediului. Astfel, aceștia au descoperit o tehnică prin care dioxidul de carbon poate deveni o nouă sursă de energie electrică.

Centralele electrice eliberează anual, la nivel mondial, aproximativ 12 miliarde de tone de CO2 în urma arderii cărbunelui, petrolului și gazelor naturale. Încălzirea locuințelor și a centrelor comerciale produce alte 11 miliarde de tone de CO2. Aceste cantități, spun specialiștii, depășesc capacitatea mediului natural de a absorbi gazele din atmosferă.

Astfel, un grup de cercetători de la Wetsus, Centrul Olandez de Excelență în Tehnologia Durabilă, s-a gândit la o modalitate prin care dioxidul de carbon ar putea fi valorificat, și anume la transformarea gazului într-o nouă sursă de energie electrică. Pentru a reuși acest lucru, cercetătorii au folosit un dispozitiv numit celula electrochimică, un recipient ce conține o soluție ionică în care sunt introduși doi sau mai mulți electrozi metalici sau de altă natură. Celula are doi electrozi: unul e înconjurat de o membrană care permite ionilor de hidrogen să curgă înăuntru și în afară, iar celălalt face același lucru cu ionul de bicarbonat, produs atunci când dioxidul de carbon este barbotat în apă.

Cititi articolul integral in Revista Infomediu Europa pe care o puteti cumpara de la reprezentantele Inmedio si Relay. De asemenea, daca doriti, va puteti abona la revista aici.

Oamenii generează anual miliarde de tone de dioxid de carbon. Concentrația acestuia în atmosferă se mărește mult mai repede decât era prevăzut, susțin specialiștii, din cauza creșterii economice, dar și a dificultății din ce în ce mai mari a pădurilor și a oceanelor de a absorbi acest gaz cu efect de seră.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: