• Ned 2020 Web
Luni, 25 Noiembrie 2013 21:11

Traseele turistice din Munţii Făgăraş au fost închise din cauza zăpezii care depăşeşte 40 de centimetri

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Stratul de zăpadă a fost măsurat la ora 14.00. Atunci se înregistrau 44 de centimetri de zăpadă şi va continua să ningă până mâine (marţi -n.r.). Temperaturile în zona Bâlea vor scădea, în noaptea de luni spre marţi, până la minus 8 - minus 10 grade Celsius", au declarat reprezentanţii Centrului Meteorologic Regional (CMR) Transilvania Sud Sibiu, citați de Mediafax.

Potrivit acestora, la Păltiniş, la ora 14.00, se înregistrau 36 de centimetri de zăpadă.

Şeful Serviciului Salvamont Sibiu, Adrian David, a declarat că, din cauza ninsorilor abundente, traseele montane din Munţii Făgăraş au fost închise.

„Traseele montane din zona superioară cabanelor se închid până la primăvară. Nu se recomandă accesarea lor în perioada cu zăpadă din cauza riscului de producere a avalanşelor”, a spus Adrian David.

Potrivit acestuia, turiştii care urcă pe munte sunt sfătuiţi să aibă echipament specific de iarnă şi echipament individual de salvare din avalanşă.

Traseele turistice din Munţii Făgăraş au fost închise din cauza riscului de producere a avalanşelor, în condiţiile în care stratul de zăpadă la Bâlea Lac măsoară 44 de centimetri şi continuă să ningă.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: