• Ned 2020 Web
Joi, 21 Noiembrie 2013 20:34

Spray-ul cu celule solare

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cercetători din întreaga lume au încercat să rezolve această problemă, încercând să contribuie la reducerea costurilor energiei solare. Soluţia, se pare, se află la o echipă de oameni de știință de la Universitatea din Alberta. Echipa de cercetare a dezvoltat o modalitate ieftină de a produce celule solare pe bază de nanoparticule. Aceste celule solare sunt fabricate din materiale comune, ceea ce le face mai accesibile faţă de cele convenționale, scrie hydrogenfuelnews.com.

Oamenii de ştiinţă au demonstrat cu succes că celulele lor solare pot fi aplicate prin imprimarea în rolă sau prin…pulverizare. Aceste așa-numite spray-uri cu celule solare ar putea reprezenta o adevărată inovaţie în acest sector. Ele pot fi aplicate pe aproape orice suprafaţă, transformându-le pe acestea în sisteme de energie solară, atât timp cât suprafeţele respective au componentele electronice necesare. Cercetătorii sugerează că spray-urile pe bază de celule solare ar ajuta multe comunități din întreaga lume, care nu beneficiază de energie electrică. Unele dintre aceste comunități au început deja să ceară racordarea la o reţea de energie electrică, care ar putea fi furnizată acestora prin folosirea unor sisteme de energie solară. Canadienii mai spun că progresele făcute în sectorul tehnologiei solare ar putea face energia solară mai accesibilă pentru aceste comunități și pentru orice cetăţean din întreaga lume, interesat de domeniul energiei regenerabile.

Când vine vorba de energia solară, sau orice formă de energie regenerabilă, costul este de multe ori o provocare majoră, care trebuie să fie depăşită. De ani de zile, din cauza costurilor, această formă de energie verde a fost neatractivă pentru unii consumatori și investitori.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: