• Webbanner Ecomondo
  • Ned 2020 Web
Miercuri, 20 Noiembrie 2013 21:02

NASA va fabrica obiecte în cosmos

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aceasta va fi prima imprimantă 3D utilizată în spațiu care, pe lângă faptul că va reduce considerabil costurile unor misiuni viitoare, va crește șansele de viață ale astronauților în cazul unor situații critice. „Imaginați-vă un astronaut care trebuie să repare ceva pe Stația Spațială Internațională și de acest lucru depinde viața lui și a colegilor. Decât să spere că piesele necesare sunt deja la bordul stației, cum ar fi să imprime piesele cu ajutorul imprimantei 3D?”, a explicat Aaron Kemmer, directorul executiv al companiei. În spațiu, astronauții se confruntă adeseori cu situații imprevizibile. De exemplu, în 1970, membrii echipajului de pe nava spațială Apollo 13 au fost nevoiți să improvizeze un filtru de dioxid de carbon dintr-o pungă de plastic, o copertă de carte și bandă adezivă. O imprimantă 3D le-ar fi rezolvat problema în doar câteva minute.

„Daca vrei să fii adaptabil și în același timp să-ți crești șansele de reușită în cazul unor situații imprevizibile, trebuie să poți să creezi și sa produci pe moment ceea ce ai nevoie și aici intervine imprimanta 3D în spațiu”, a explicat Dave Korsmeyer, director de inginerie la Centrul de Cercetare Ames al NASA.

Sateliți ”printați”

În luna august, NASA a testat cu succes o componentă a unei rachete care a fost creată cu ajutorul imprimantei 3D, ca parte a eforturilor sale de a reduce costurile de explorare a spațiului. Acum, Agenția Spațială Americană experimentează și printarea unor mici sateliți cu ajutorul imprimantelor 3D. Sateliții astfel creați în spațiu ar putea fi lansați direct de pe Stația Spațială Internațională, urmând să transmită date pe Pământ.

Cititi articolul integral in Revista Infomediu Europa pe care o puteti cumpara de la reprezentantele Inmedio si Relay. De asemenea, daca doriti, va puteti abona la revista aici.

Printarea 3D, o tehnologie care revoluționează lumea, va fi folosită și în spațiul cosmic. Agenția Spațială Americană NASA intenționează să lanseze anul viitor o imprimantă 3D în spațiu care va permite fabricarea de instrumente și piese de schimb, fapt care va ușura munca astronauților.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: