• 1
  • 2
  • 3
  • 4
Marți, 19 Noiembrie 2013 22:20

Planta care produce și roșii, și cartofi!

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„TomTato” produce mai mult de 500 de roșii cherry dulci, în timp ce în sol cresc niște cartofi albi, numai buni pentru a fi gătiți. Specialiștii au avut nevoie de 10 ani de cercetări pentru a obține această plantă hibrid. „Planta a fost foarte dificil de obținut pentru că tulpina roșiei și tulpina cartofului trebuie să aibă aceeași grosime pentru ca altoiul să prindă”, a explicat Paul Hansord, directorul firmei producătoare, Thompson and Morgan.

Până acum au mai fost create plante similare, tot prin altoire, însă de fiecare dată exista o problemă, și anume gustul legumelor. De data aceasta, producătorul susține că roșiile sunt chiar mai gustoase decât cele din magazin. „Am mai văzut produse similare, dar când le-am studiat am văzut că era un cartof plantat în acelaşi ghiveci cu o roşie. Planta noastră este o singură plantă şi nu produce frunze de cartof”, a adăugat Hansord.

Cititi articolul integral in Revista Infomediu Europa pe care o puteti cumpara de la reprezentantele Inmedio si Relay. De asemenea, daca doriti, va puteti abona la revista aici.

O firmă din Marea Britanie este gata să lanseze pe piață o superplantă hibrid care produce simultan roșii și cartofi. Planta, denumită „TomTato” −„CartofoRoșia”−, a fost obținută pur și simplu prin altoire, și nu prin modificare genetică.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: