• 1
  • 2
  • 3
  • 4
Luni, 18 Noiembrie 2013 23:51

Poluare criminală în UE din cauza gazelor nocive

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cu toate acestea, menţionează "The Guardian", limitele UE sunt mai mari decât cele ale ONU, aşa că multe ţări nu au început să ia măsuri. 430.000 de oameni sunt afectaţi anual de probleme respiratorii cauzate de poluare, iar guvernele cheltuie miliarde de euro pe sistemul medical. Potrivit Agenţiei Europene a Mediului, în ultimii 10 ani s-a înregistrat o scădere a agenţilor de poluare, către niveluri "acceptabile pe continent pentru monoxid de carbon şi plumb".

Cu toate acestea, transporturile, industria şi centralele de energie emit substanţe poluante în cantităţi mari, care duc la ploi acide, distrugerea biodiversităţii, reducerea vizibilităţii şi distrugerea clădirilor. Problema din Uniunea Europeană este reprezentată de diferenţele dintre limitele legale şi recomandările OMS, mai ales în privinţa materiei formată din praf şi mizerii de la maşini şi fabrici. De asemenea, ozonul format din reacţia dintre razele soarelui şi unii agenţi de poluare are niveluri diferite în UE. OMS sugerează că între 85% şi 98% din populaţia urbană a Europei este expusă la niveluri periculoase, în timp ce UE consideră că doar 14-31% din oameni sunt expuşi. Multe ţări, printre care şi Marea Britanie, au făcut presiuni pentru ca UE să nu ridice nivelul acceptabil al gazelor poluante, pentru a nu forţa industriile să investească în noi tehnologii şi pentru a nu elimina maşinile de pe drumuri.

Cititi articolul integral in Revista Infomediu Europa pe care o puteti cumpara de la reprezentantele Inmedio si Relay. De asemenea, daca doriti, va puteti abona la revista aici.

90% dintre europenii care trăiesc la oraş respiră un aer poluat, mult peste limitele impuse de Organizaţia Naţiunilor Unite. Cu toate acestea, Uniunea Europeană are alte standarde. Ultimul raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii arată că majoritatea orăşenilor din UE respiră un aer care le face rău şi care le-ar putea cauza probleme de sănătate.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: