• Webbanner Ecomondo
  • Ned 2020 Web
Luni, 18 Noiembrie 2013 23:48

Trapa de salvare a peștilor

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Noul coş de pescuit a fost creat de cercetători ai organizaţiei WCS, în colaborare cu Institutul de Marină şi Pescuit din Kenya. Avantajul noii plase de pescuit este că protejează biodiversitatea marină: aceasta menţine prinşi peştii valoroşi, căutaţi de pescari, dar permite evadarea peştilor mici, juvenililor şi altor tipuri de peşte care au fost prinşi neintenţionat, ca “victime colaterale” (by-catch).

Prin modificarea tradiţionalelor coşuri de pescuit africane şi adăugarea unor trape de evadare pentru capturile secundare neintenţionate, cercetătorii oceanici au dovedit că se poate prinde mai mult peşte de dimensiuni mari (şi deci pot fi crescute veniturile pescarilor), în timp ce speciile mici şi juvenilii reuşesc să scape. În acest mod, impactul pescuitului asupra sistemelor costiere de corali este redus semnificativ.

Testarea noilor plase a avut loc pe coasta localităţii Mombasa din Kenya, iar concluziile acestui studiu experimental au fost prezentate în publicaţia Fisheries Research. Dr. Tim Mc Clanahan a susținut că „una dintre cele mai mari provocări în pescăriile din zona costieră este cum să reduci capturile secundare (by-catch), prinse din greşeală în plasele de pescuit, având în vedere că acele specii şi indivizii juvenili joacă un rol foarte important în ecosistem. Prin folosirea noile plase de pescuit, comunităţile de pescari vor avea un impact negativ mult mai mic asupra mediului, conservând chiar resursele piscicole de care depinde afacerea lor, dar, în acelaşi timp, îşi vor creşte şi veniturile”.

Cititi articolul integral in Revista Infomediu Europa pe care o puteti cumpara de la reprezentantele Inmedio si Relay. De asemenea, daca doriti, va puteti abona la revista aici.

Organizaţia Wildlife Conservation Society (WCS), care luptă pentru protecţia vieţii sălbatice în diferite ţări ale lumii, a reuşit să conceapă un nou tip de plasă de peşti care protejează ecosistemele marine şi creşte veniturile pescarilor din Africa.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: