• 1
  • 2
  • 3
  • 4
Luni, 18 Noiembrie 2013 23:46

Bufnițele, seduse și... împușcate!

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un studiu recent făcut de cei de la FWS arată impactul negativ pe care răspândirea necontrolată a bufnițelor din specia Strix varia o are asupra mediului. Prin urmare, agenția a propus sacrificarea a peste 3.600 de bufnițe pe o perioadă de patru ani, începând cât mai devreme posibil, în patru regiuni din California, Oregon și Washington. Astfel, vor rămâne aproape 400 de locuri de cuibărit vacante pentru bufnițele nordice pătate. Pentru că nu este tocmai simplu să le găsească, cei de la FWS au găsit o soluție: ei le „seduc”, imitând sunetul produs de o anumită pasăre la care bufnițele răspund, iar mai apoi le împușcă.

Acest plan era prevăzut de mult timp, însă nu a putut fi pus în aplicare din cauza numeroaselor dispute cu privire la implicațiile etice ale proiectului. Bufnița din specia Strix varia nu este, la urma urmei, o specie invazivă. Ea s-a mutat în vestul SUA în urma cu doar câteva decenii în urmă și s-a stabilit în anumite zone. Aceste bufnițe au șanse mult mai mari de supraviețuire fiindcă, spre deosebire de bufnițele nordice pătate, sunt mai mari, mult mai agresive și au un meniu mai diversificat. Poate din cauza acestor motive, bufnițele nordice pătate își abandonează cuiburile atunci când bufnițele din specia Strix varia ajung pe teritoriul lor.

Cititi articolul integral in Revista Infomediu Europa pe care o puteti cumpara de la reprezentantele Inmedio si Relay. De asemenea, daca doriti, va puteti abona la revista aici.

U.S. Fish and Wildlife Service (FWS) urmează să facă un experiment care presupune împușcarea a peste 3.600 de bufnițe din specia Strix varia care au invadat anumite zone din nord-vestul SUA. Scopul este de a vedea dacă, reducând numărul lor, va fi redus riscul de dispariție a bufnițelor nordice pătate (Strix occidentalis caurina), o specie pe cale de dispariție din cauza pierderii habitatului natural, în urma defrișărilor masive și a invaziei speciei de bufnițe Strix varia.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: