• 1
  • 2
  • 3
  • 4
Luni, 18 Noiembrie 2013 23:42

HydroICE - motorul pe energie solară

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Oglinzi parabolice pentru captarea luminii soarelui sunt folosite pentru încălzirea uleiului de maşini la o temperatură înaltă ( 250-370 ° C). În camera de ardere a motorului este injectat dintr-o parte uleiul fierbinte, iar din altă parte - câteva picături de apă rece. Datorită temperaturii înalte a uleiului, apa se evaporă în mod exploziv, creând o presiune ridicată care împinge pistonul motorului în jos. Mai departe totul funcţionează ca şi în motorul cu ardere internă obișnuit. Aburul de evacuare și uleiul ies din cilindru la punctul inferior mort al cursei pistonului și se separă într-un separator special, apoi trec în rezervoare pentru o reutilizare mai târzie în cadrul unui sistem complet închis, fără a emite în mediul înconjurător absolut niciun fel de substanțe, chiar şi apă.

Cititi articolul integral in Revista Infomediu Europa pe care o puteti cumpara de la reprezentantele Inmedio si Relay. De asemenea, daca doriti, va puteti abona la revista aici.

Aceasta nu este o maşină electrică cu panouri solare instalate pe acoperiş. Inventatorii din Missouri, Matt Bell și Ben Cooper dezvoltă motorul cu ardere internă care lucrează pe un amestec de apă și ulei de maşini, încălzit de energie solară. Un astfel de motor cuplat la un generator electric poate fi o altă sursă de energie curată.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: