• Webbanner Ecomondo
  • Ned 2020 Web
Duminică, 17 Noiembrie 2013 21:22

Pro și contra energiei solare

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)


Avantaje

Energia solară ajută la încetinirea/ oprirea încălzirrii globale. Încălzirea globală ameninţă supravieţuirea societăţii umane, precum şi supravieţuirea a nenumărate specii. Din fericire, zeci de ani (sau chiar secole) de cercetare au condus la sisteme eficiente de panouri solare care generează energie electrică, fără să producă poluare. Energia solară este, în mod clar, una dintre cele mai importante soluţii la criza încălzirii globale.

Energia solară vă ajută să economisiţi bani. Instalarea unor panouri solare fotovoltaice pe acoperişul locuinţei vă va salva o parte considerabilă din venituri.

În medie, economiile pe 20 de ani pentru americanii care au ales instalaţiile solare în 2011 vor fi de aproximativ 20.000 de dolari, scrie cleantechica.com

În statele mai populate din New York, California, şi Florida, economiile estimate sunt de peste 30.000 dolari. În paradisul însorit, dar scump, cunoscut sub numele Hawaii, economiile estimate se ridică la aproape 65.000 dolari!

Energia solară este o sursă extrem de rentabilă. Soarele răsare şi apune în fiecare zi. Peste tot în lume, ştim exact când va răsări în fiecare zi a anului. Acest lucru face energia solară o sursă de energie extrem de sigură.

Dezavantajele energiei solare

Dezavantajele energiei solare nu sunt numeroase. De fapt, există doar un singur dezavantaj notabil a energiei solare la care ne putem gândi. Acest dezavantaj este că soarele nu străluceşte 24 de ore pe zi. Când soarele apune sau când umbra este puternică, panourile solare fotovoltaice opresc producerea energiei electrice.

Cititi mai multe avantaje si dezavantaje in Revista Infomediu Europa pe care o puteti cumpara de la reprezentantele Inmedio si Relay. De asemenea, daca doriti, va puteti abona la revista aici.

Fiecare lucru are avantajele şi dezavantajele sale, plusuri şi minusuri. Aşa că, în mod natural, trebuie să existe o serie de avantaje şi dezavantaje ale energiei solare. Iată câteva dintre ele.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: