• 1
  • 2
  • 3
  • 4
Duminică, 17 Noiembrie 2013 20:46

Eco business-urile protejează mediul

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dezvoltarea economică a omenirii a dus la supraexploatarea resurselor naturale, cauzând grave probleme de mediu, economice şi sociale. De aceea, în ultima perioadă este tot mai vehiculat conceptul de eco-business, adică se vorbeşte din ce în ce mai mult de afaceri „verzi”, care să aibă un impact negativ cât mai scăzut asupra mediului şi care să asigure o dezvoltare economico-socială sustenabilă. Această dezvoltare ar presupune, printre altele, ca oamenii de afaceri să respecte natura în procesul de valorificare a resurselor, să asigure o creştere economică cu un impact minim asupra mediului şi cu un impact pozitiv cât mai mare asupra comunităţilor în care activează business-ul. Jonathan Frey, proprietarul podgoriilor Frey Vineyards din Redwood Valley, California a dezvăluit într-un interviu câteva detalii despre cum afacerea lui a devenit un adevărat „eco-business” şi de ce aceasta a fost inclusă în 2013 în catalogul International Green Industry Hall of Fame.

La podgoriile Frey se încearcă menţinerea sănătăţii solului prin utilizarea compostului organic, nu se folosesc insecticide şi se menţine o cultură cât mai vie şi diversă cu putinţă. De asemenea, Jonathan Frey susţine că este la curent cu ultimele descoperiri ale institutelor de cercetare din domeniul agriculturii organice şi caută să se informeze continuu (şi de la alte persoane care lucrează în agricultură) privind cele mai bune practici, care afectează cel mai puţin mediul sau care chiar îl ajută. Pe lângă vin, Frey produce şi seminţe de floarea soarelui pentru ulei: “există în podgorie fâşii de teren nefolosite, care pot fi utilizate pentru alte culturi. Încercăm să vedem ce merge cel mai bine alături de viţa de vie. Avem măslini, anumite cereale, orz, cartofi şi diferite rădăcinoase. Încercăm să găsim un echilibru privind momentul cultivării, astfel încât aceste culturi să «coopereze». Când ne uităm la natură, vedem o cooperare perfectă, fără niciun efort. Noi am vrea să imităm acest lucru, dar nu este atât de uşor precum pare“.

Ce sfaturi are Jonathan Frey pentru antreprenorii care cauta profit fara sa distruga mediul. Cititi articolul integral in Revista Infomediu Europa pe care o puteti cumpara de la reprezentantele Inmedio si Relay. De asemenea, daca doriti, va puteti abona la revista aici.

Omenirea s-a bazat dintotdeauna pe resursele naturale obţinute din mediu - pentru hrană, adăpost, îmbrăcăminte, confecţionarea uneltelor şi pentru toate activităţile desfăşurate pe acest Pământ. În prezent, situaţia este aceeaşi, suntem dependenţi de resursele naturale, dar afectăm din ce în ce mai mult echilibrul mediului înconjurător.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: