• Webbanner Ecomondo
  • Ned 2020 Web
Vineri, 15 Noiembrie 2013 06:14

„Piranha de București”

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Această specie de pește, supranumită de unii pescari și „piranha de București”, se înmulțește incredibil de repede, nu are dușmani naturali și mănâncă aproape orice: icre, alevini și pui de pește, insecte acvatice, materii vegetale aflate în descompunere, semințe de plante etc.

Astfel, acesta reprezintă un pericol pentru alte specii de pește care trăiesc în lacurile din preajma capitalei. Somnul pitic este o specie de pește originară din America și a ajuns în Europa acum aproximativ o sută de ani. În București a ajuns în urmă cu aproximativ opt ani, iar în ultimii doi ani a început să facă ravagii. Specialiștii spun că, dacă nu se găsește o soluție, e posibil ca pescarii bucureșteni să nu mai întâlnească alta specie de pește în următorii câțiva ani. Micul „piranha” are, însă, şi calităţi. Se prinde uşor, cu orice momeală, nu are prea multe oase şi e gustos!

Somnul pitic (Ictalurus Nebulosus) este un pește de dimensiunea unei palme care a devenit spaima pescarilor și a crescătorilor de pește din salba de lacuri a capitalei.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: