• Ned 2020 Web
Miercuri, 13 Noiembrie 2013 09:21

Descoperire uimitoare! Avem vidre pe litoralul Marii Negre

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„La un an de când S.E.O.P.M.M. «Oceanic Club» a lansat public ipoteza că în zona maritimă costieră a Constanţei există vidre, aceasta se confirmă fără dubii. În cursul zilei de duminică, 10 noiembrie 2013, un colaborator al echipei a semnalat identificarea unui cadavru de vidră pe o plajă din Constanţa, Ulterior, vidra, preluată de echipa noastră a fost pregătită pentru a fi trimisă către laboratoarele noastre partenere, în vederea identificării cauzelor morţii şi pentru studii de genetică. Acest eveniment reconfirmă cu certitudine prezenţa speciei Lutra lutra în apele marine româneşti”, explică preşedintele S.E.O.P.M.M., biologul Răzvan Popescu Mirceni.

La începutul lunii noiembrie 2012, în apele din apropierea falezei Cazino fusese fotografiat un animal despre care s-a crezut că este o focă. Ulterior, specialiştii „Oceanic Club” au susţinut că este vorba despre o vidră. „Analizând fotografiile în care se pot stabili raportul biometric între cap şi restul corpului, forma generală a capului, alura generală a corpului şi coloraţia dorsală, putem spune aproape cu certitudine că este vorba despre o vidră (Lutra lutra) şi nu de o focă. Echipa S.E.O.P.M.M. Oceanic Club a înregistrat în ultimii trei ani prezenţa unei perechi din această specie de mamifer şi a sălaşului acesteia între stabilopozii care alcătuiesc digul de nord al Portului Constanţa”, a precizat, la momentul respectiv, Răzvan Popescu Mirceni.

Potrivit specialiştilor, cel mai probabil, această pereche de vidre a ajuns pe ruta Canalului Dunăre - Marea Neagră şi a găsit condiţii prielnice de existenţă în acest sector unde, nu de puţine ori, a fost înregistrată şi prezenţa unor familii de marsuini hrănindu-se.

În zona costieră a Mării Negre trăiesc vidre. Ipoteza lansată încă de anul trecut de reprezentanţii Societăţii de Explorări Oceanografice şi Protecţia Mediului Marin „Oceanic Club”, după ce au apărut fotografii cu o presupusă „focă”, a fost confirmată în acest week-end, când a fost descoperit cadavrul unei vidre.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: