• Webbanner Ecomondo
  • Ned 2020 Web
Luni, 11 Noiembrie 2013 08:52

Ministerul Mediului a accesat un miliard de euro pe POS Mediu in 2013

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aceasta a precizat ca Ministerul Mediului a reusit sa acceseze in anul 2013 un miliard de euro din Programul Operational Sectorial de Mediu (POS Mediu).

“Dincolo de teme de discutii punctuale, ramane nevoia de a privi proiectele de protejarea mediului ca pe o prioritate absoluta din perspectiva dezvoltarii Romaniei pana in anul 2020. Nu se poate vorbi despre asigurarea unei dezvoltari sustenabile fara sa luam in calcul politicile de protectie a mediului, care trebuie sa mearga mana in mana cu politicile economice si, in special, cu cele sociale”, a spus ministrul.

In ce priveste subiectul gazelor de sist, Rovana Plumb a subliniat faptul ca trebuie sa se gaseasca un echilibru intre exploatarea resurselor naturale si respectarea standardelor de mediu.

“Gazele de sist este o tema controversata, prezinta multe puncte de vedere. Important pentru Romania este sa asiguram din punct de vedere al sigurantei si al independentei energetice o modalitate de exploatare a resurselor naturale, astfel incat prin aceasta exploatare sa se asigure o dezvoltare durabila, dar, in acelasi timp, sa se respecte cele mai stricte standarde de mediu. Inainte ca Uniunea Europeana sa adopte prin Parlamentul European acel raport privind evaluarea de impact de mediu si introducerea acestei evaluari a impactului de mediu inclusiv pe zona de explorare, noi am solicitat, ca minister, companiei care doreste sa exploreze in Romania evaluare de impact de mediu, lucru care s-a realizat prin studii”, a precizat Rovana Plumb.

Aceasta a adaugat ca urmeaza sa fie “o comunicare mult mai eficienta” in ceea ce priveste, pe de o parte, necesitatea asigurarii independentei energetice, dar si respectarea celor mai inalte criterii si standarde de mediu impuse.

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a declarat vineri, la o dezbatere organizata de PSD, ca o prioritate pe care a stabilit-o inca de la inceput a fost dezvoltarea investitiilor prin “punerea la lucru a banilor europeni”.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: