• Webbanner Ecomondo
  • Ned 2020 Web
Joi, 31 Octombrie 2013 22:40

Rovana Plumb: Acordul de mediu pentru RMGC e încă în procedură, aşteptăm decizia Parlamentului

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

"În ce priveşte acordul de mediu, el se propune de către Comisia de avizare tehnică care funcţionează pe lângă Ministerul Mediului şi se aprobă de către Guvern. Acordul de mediu este încă în procedură şi se aşteaptă finalizarea proiectului de lege şi a deciziei Parlamentului. În funcţie de decizia Parlamentului se va acţiona ca atare", a spus Rovana Plumb.

Ea a precizat că Ministerul Mediului nu a dat acord de mediu şi nu a făcut nicio derogare de la legislaţia de mediu în vigoare în ce priveşte proiectul RMGC.

"În proiectul de lege transmis la Parlament şi care se află în dezbatere rolul Ministerului Mediului a fost acela de a stabili clar şi de a impune cele mai înalte standarde de mediu. Era absolut necesar să introducem standardele de mediu cele mai înalte, pentru că faţă de cele două măsuri aferente anului 1999, când a fost acordată licenţa, tot ceea ce înseamnă protecţia mediului a evoluat din punct de vedere al standardelor şi al legislaţiei", a spus Rovana Plumb.

"Ori, atât timp cât el a fost adoptat prin act normativ, modificarea licenţei nu se poate face decât tot printr-un act normativ", a mai spus ministrul.

Preşedintele Comisiei pentru Roşia Montană, senatorul Darius Vâlcov, a declarat, luni, că raportul la proiectul de lege privind exploatarea de la Roşia Montană, transmis de Guvern, va fi finalizat cel mai probabil săptămâna viitoare.

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a declarat, joi, că acordul de mediu pentru RMGC este încă în procedură la Comisia de avizare tehnică de la Minister, precizând că se aşteaptă finalizarea dezbaterilor la proiectul de lege şi decizia Parlamentului.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: