• 1
  • 2
  • 3
Luni, 21 Octombrie 2013 05:08

Peste 10.000 de delfini sunt ucişi anual doar pentru a fi folosiţi ca momeală pentru rechini

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Tragedia este dublă: o dată pentru că pescuitul acestor mamifere este interzis prin lege, dar şi pentru că deseori rechinii prinşi cu momeală de delfin aparţin unor specii rare, unele dintre ele protejate prin lege.

Deşi ştiu asta, pescarii, care au botezat delfinii „porci de mare”, preferă totuşi această metodă foarte puţin costisitoare.

„Carnea de delfin o folosim doar pentru rechinii albaştri. Când îl tai, delfinul sângerează foarte mult. Rechinilor albaştri le place grăsimea, iar delfinii sunt plini de grăsime”, a explicat căpitanul unui vas care pleacă desori în larg în acest scop.

„Înţeleg că este ilegal pescuitul delfinilor. Dar pentru mine este o necesitate, aşa îmi pot menţine cheltuielile la un nivel minim. (...) Momelile speciale pentru rechini sunt foarte scumpe”, a adăugat el, precizând totodată că toţi pescarii din zonă folosesc acest „truc”.

În mod normal, echipajul care a acceptat să stea de vorbă cu jurnaliştii ucide aproximativ 35 de delfini pe an. Totuşi, având în vedere că în Peru există 500 de bărci care pleacă în larg pentru a pescui rechini, datele reale pot fi mult mai grave.

"Afacerea" este însă mult prea profitabilă pentru a fi stopată în vreun fel: carnea de rechin, extrem de scumpă, este vândută pe piaţa neagră, deseori imediat de bărcile pescarilor ajung în port, iar mai departe ajunge în bucătăriile restaurantelor din întreaga lume.

O anchetă realizată de publicaţia Daily Mail în Peru a scos la iveală date îngrijorătoare referitoare la pescuitul ilegal: aproximativ 10.000 de delfini sunt ucişi anual doar pentru a fi folosiţi drept momeală pentru rechini.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: