• 1
  • 2
  • 3
  • 4
Luni, 21 Octombrie 2013 04:46

Finanțarea proiectelor pentru surse regenerabile de energie în România - Temele conferinței

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Evenimentul a fost organizat sub patronajul Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice, al Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului și Gărzii Naţionale de Mediu, în colaborare cu IPA SA Craiova (partener Enterprise Europe Network, Ro4Europe) şi Asociația Patronală Surse Noi de Energie – SUNE și s-a desfășurat în cadrul târgului internațional de Energie Regenerabilă, Energie Convențională, Echipamente și Tehnologii pentru Industria de Petrol și Gaze Naturale – EEE - complexul expoziţional ROMEXPO Bucureşti.

Subiectele abordate au făcut referire la particularități ale pieței de energie din surse regenerabile în diferite țări europene; aspecte pro și contra în România – de la avantajele oferite prin schema de sprijin, la provocările racordării la rețeaua de distribuție a energiei electrice; reglementări europene vs. transpuneri în legislația națională; investiții în domeniu - oportunități și riscuri asociate; povești de succes.

Vă invităm să descărcați dând click pe linkurile de mai jos prezentările în format PDF și PPT a temelor conferinței.

Teme de discuție

Finanțarea proiectelor energetice din surse regenerabile; Actorii cheie și piața surselor de energiei regenerabilă; De la cercetare-dezvoltare-inovare la comercializarea pe piață; Cadrul legislativ – de la Legea 220/2008 privind stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile de energie, până la transpunerea Directivei 2009/28/CE și Hotărârea pentru aprobarea măsurilor de reducere a numărului de certificate verzi; Proiectul RES4LESS; Energie solară termică; Energie solară fotovoltaică; Energie eoliană; Energie geotermală; Energie hidro; Biomasă; Biocombustibili etc.

Evenimentul a reunit experți și factori cheie din domeniul surselor regenerabile care au invitat la dialog investitorii nemulțumiți de reglementările instabile și neclare, de capacitatea limitată de racordare la rețeaua electrică, de dificultatea asigurării fluxului financiar în contextul tranzacțiilor reduse de pe piața certificatelor verzi și a investițiilor din ce în ce mai reduse vs. dezvoltatori de proiecte implementate cu succes.

Grupul European de Presă REPORTER, în parteneriat cu Asociația "IRIS TERRA GREEN", au organizat, pe 16 octombrie, Conferința "Finanțarea proiectelor pentru surse regenerabile de energie în România".
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: