• Webbanner Ecomondo
  • Ned 2020 Web
Luni, 14 Octombrie 2013 21:50

Descoperire uluitoare. Peștișor auriu, capturat în Dunăre

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Peștișorul capturat de ei are culoarea aurie, pigment exotic și total neobișnuit pentru speciile care trăiesc la noi în țară. Echipa organizatorilor de la HartaPescar.ro a făcut primele cercetări și se pare ca micuțul care îndeplinește dorințe este un caras auriu (Carassius Auratus), specie extrem de rară la noi în țară și specifică mai degrabă acvaristicii.

Nu se știe încă dacă este vorba despre o captura accidentala a unui peste de acvariu eliberat in Dunăre, dar dacă este vorba de asa ceva, peștișorul auriu ar fi trebuit sa călătoreasca mai mult de 8 km în curent pentru a ajunge la zona sălbatică în care a fost prins.

La finalul competitiei micutul a fost eliberat, insa cei care l-au prins vor pastra in taina cele trei dorinte pe care si le-au rostit in gand. Competitia Boat Fishing Challenge a fost organizata de site-ul HartaPescar.ro si a fost prima de acest gen in Romania. Concursul a avut loc pe 12 Octombrie, la Giurgiu , intr-o zona salbatica, neamenajata, cu craci incomode si curenti care au pus la grea incercare echipajele.

Captura neobișnuită la Boat Fishing Challenge, primul concurs de pescuit extrem, pe Dunăre. În așteptarea peștilor mari, pe o vreme mohorâtă de toamnă, unul dintre echipaje a uimit inclusiv echipa de arbitri printr-un exemplar de doar șase centimetri.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: