• 1
  • 2
  • 3
  • 4
Vineri, 11 Octombrie 2013 06:19

Ministerul Mediului vrea să cumpere un automobil electric prin Rabla

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministrul Mediului Rovana Plumb a decis organizarea unei proceduri de achiziţie publică în vederea achiziţionării de către instituţie a unui autoturism propulsat de un motor electric, după ce, pe 20 iunie 2013, MMSC a semnat Protocolul de colaborare privind achiziţiile publice verzi alături de Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis.

Criteriul de atribuire a contractului va fi oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic pe seama unui sistem de factori de evaluare ce au la bază raportul cost/calitate, din punct de vedere tehnic urmărindu-se achiziţionarea unui autoturism care să ofere o autonomie de deplasare cât mai ridicată precum şi un interval de încărcare al acumulatorului cât mai redus, se arată în comunicatul ministerului.

MMSC mai informează că va cumpăra autoturismul electric prin intermediul Programului Rabla, în cadrul sesiunii pentru persoane juridice, aflată în derulare.

Astfel, MMSC ar urma să beneficieze de o reducere de 6.500 de lei, prin tichetul Rabla, acordat la casarea unui autoturism uzat şi cumpărarea unuia nou, dar şi de un ecotichet de 12.000 de lei, acordat pentru achiziţionarea unui autovehicul electric, printr-un alt program derulat de Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM).

Ordinul pentru aprobarea Ghidului de finanţare a Programului de promovare a vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic, prin care AFM oferă 100 de ecotichete de câte 12.000 de lei celor care doresc să achiziţioneze autovehicule electrice, a fost publicat joi în Monitorul Oficial.

Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice (MMSC) vrea să achiziţioneze un automobil electric, prin licitaţie, cu reducerea oferită prin Programul "Rabla", potrivit unui comunicat al instituţiei.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: