Imprimă această pagină
Vineri, 11 Octombrie 2013 06:06

Piranha de București - peștele care a invadat lacurile din Capitală și omoară tot

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Somnul pitic (Ictalurus Nebulosus) este o specie de pește originară din America și a ajuns în Europa acum vreo sută de ani, mănâncă aproape orice și se înmulțește incredibil de repede. În București a ajuns în urmă cu aproximativ opt ani, iar în ultimii doi ani a început să facă ravagii.

Mugurel Ionescu, responsabilul pe probleme de pescuit al AGVPS și-a arătat îngrijorarea spunând ca aceasta specie s-a răspândit in ultimii ani și în salba de lacuri din nordul Capitalei, a lacurilor din parcurile de agrement și în bazinele din incinta Lacului Văcărești, dar și în Crevedia, Mogoșoaia, Straulești I și II, Grivita, Băneasa, Herastrău, Floreasca, Tei, Plumbuita, Dobroiești, Pantelimon, Lacul Morii și Dâmbovița.

Somnul pitic mănânca orice icre, alevini și pui de pește, insecte acvatice și larvele acestora, materii vegetale aflate în descompunere, semințe de plante, detritus etc. E posibil că în următorii ani, dacă nu se găsește o soluție, pescarii bucureșteni să nu mai întâlnească alta specie de pește.

"Piranha de București" sau somnul pitic este un pește cât palma de mare și care a devenit spaima pescarilor și crescătorilor de pește din salba de lacuri a Capitalei.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46